Ontwerper Hugo de Ruiter krijgt een erkenning goed industrieel ontwerp (GIO) voor zijn fauteuil Lagom van de Belgische fabrikant Jori. De jury was van mening dat Lagom aan alle beoordelingscriteria voor duurzaamheid, originaliteit, nieuwheid en functionaliteit voldeed en nu het predicaat Goed Industrieel Ontwerp mag voeren.

De ontwerper over zijn ontwerp: “Lagom’ staat voor het Zweedse ‘bijna perfect’ of ‘in de juiste verhouding’ en treft hiermee de essentie van mijn vintage ontwerp.  Ik heb me tijdens een reis in Scandinavië laten inspireren door het glooiende landschap en de altijd nabije zee. De golvende lijnen van de zitting en de sierlijk gekromde vlakken van de armleggers zijn als de vloeiende beweging van een golf, net voordat ze zich omkrult en in zee stort. Het streelzacht massief noten frame en de elegante bies onderstrepen het exclusieve karakter van deze fauteuil.”

Lagom is te zien op de speciale GIO expositie in het Cube Designmuseum in Kerkrade. Alle award winnende producten zijn in dit museum te zien van 8 december t/m 18 februari.