Op de Belgische vakbeurs Intirio worden traditioneel prijzen uitgereikt voor vernieuwende en inspirerende collecties en ondernemers. Behangspecialist Masureel International nam dit jaar de prijs voor meest inspirerende collectie mee naar huis. Wandbekleder Elites werd benoemd tot meest innovatieve bedrijf.

Over de genomineerden en winnaars in de categorie voor de meest inspirerende collectie laat de organisatie het volgende weten: “Behangspecialist Masureel toont een toppresentatie die de bezoeker zo naar binnen trekt. Met als blikvanger een prachtige Afro-geïnspireerde collectie. Het is een totaalbeeld dat een duidelijk geheel vormt. Elegant afgewerkt bovendien”,  en daarom ook de winnaar.

De Romo Group ontving een nominatie voor de collectie Intede. “Intede heeft op Intirio een echte beleving neergezet waarbij de stand en de presentatie de verschillende collecties naadloos met elkaar verbindt.”

“Divers en toch eenduidig” noemt de jury is de collectie van  aTsceau-Etro-Iksel. “De presentatie is opgevat als een inspirerende setting doorheen het hele interieur. Tot en met de badkamer en de trappenhal. Een totaalconcept dat harten verovert.”

Voor de Innovation Award waren Elitis, Puylaert en Moduleo genomineerd. Over Elitis valt te lezen: “Essences de bois is een collectie wandbekleding die de sfeer van hout oproept. Vooral de marqueterie of het inlegwerk is bijzonder. Met een flinterdun laagje creëren ze het effect van een hele wand. Ook Alcôve zit vol innovaties. Deze velour is geweven en wordt toch zonder enige backing als muurbekleding gebruikt. Een innovatie die nieuwe mogelijkheden opent in de textiele wandbekleding.”

Over genomineerde Puylaert zegt de jury: “ Noble Savage 2 is niet alleen een ronduit prachtige collectie die geïnspireerd is op de verhalende cultuur van de Aboriginals, het is daarenboven een collectie die op innovatieve wijze gebruik maakt van bijzondere materialen. Krijt, bijvoorbeeld. Bij de Aboriginals gebruikt om maskers wit te maken, maar hier gebruikt om linnen meubelstoffen van een uniek nabehandeling te voorzien.”

Tot slot is Moduleo genomineerd: “LayRed® is een vinyl klikvloer die ontworpen is om de verschillen in de ondervloer te overbruggen én om oneffenheden op te vangen. Hij is bestand tegen hakken, meubelpoten en water en vervormt niet onder invloed van temperatuurschommelingen. Ook akoestisch is de LayRed® interessant. Met een loopgeluid van amper 21 dB is hij de stilste vloer in het rigide vloersegment.”

De jury bestond uit Philip Van Bost, Michel Minne, Shari De Gent en Niek De Prest.