De 30ste editie van Proposte heeft het doek laten vallen met een groeiend aantal bezoekers en tevredenheid van de exposanten. De organisatie: ”Het aantal bezoekers was zeer hoog, vooral op de eerste dag van het evenement. Villa Erba werd bezocht om het voortreffelijke aanbod aan meubelstoffen, gordijnen, garnituren en muurbekleding te ontdekken.”

Op woensdag 19 april bezocht ICE Agency directeur-generaal Dr. Roberto Luongo het evenement in Villa Erba samen met Massimo Mosiello, directeur van Proposte.

De vier in de Ala Cernobbio gevestigde start-ups trokken veel aandacht: CDC_Studio, FLOCUS™, Fody Benefit Society en Nazena, die zich concentreren op de promotie en ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor nieuwe Materialen en textiel Upcycling. Naast de ‘Start-up Area’ werden in de Ala Lario ook andere interessante proposities gepresenteerd: Cometa Formazione, Alliance for European Flax-Linen & Hemp, en Fashion Room.

Aan het einde van de tweede beursdag vierde Proposte haar 30e editie met exposanten, bezoekers en journalisten met een licht diner en swingende muziek op de achtergrond in het prachtige decor van Villa Antica. In zijn toespraak tot de aanwezigen herhaalde voorzitter Alessandro Tessuto het concept dat het succes van het evenement, dat in dertig jaar tijd is uitgegroeid tot het referentiepunt in de wereld van de woningtextiel, vooral te danken is aan de deelname van degenen die Proposte in de loop der tijd zijn blijven steunen en erin zijn blijven geloven.

De voorzitter waarschuwde ook voor de situatie buiten Villa Erba met bedrijven die hun collecties in sommige gevallen slechts enkele dagen voor de opening van Proposte presenteren en profiteren van de organisatie van Proposte.

Positieve eindbalans

De eindbalans van deze 30e editie is positief: “23% meer buitenlandse bezoekers in vergelijking met de editie van 2022. Er kwamen meer bezoekers uit de Verenigde Staten (+26%), het Verenigd Koninkrijk (+33%), Frankrijk (+12%) en Duitsland (+13%). Ook de prestaties van China waren positief”, aldus directeur Massimo Mosiello.