Recticel heeft een bindende overeenkomst ondertekend met Aquinos Group, een van de grootste Europese fabrikanten van matrassen en meubelstoffen. Dat meldt onze zuster Bedding Business Magazine.. Het is een vergoeding in contanten gebaseerd op een ondernemingswaarde van EUR 122.4 miljoen, op kas- en schuldvrije basis. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de aandeelhouders en de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en consultaties.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal de business line Slaapcomfort worden verkocht aan de Aquinos Group voor een ondernemingswaarde van EUR 122.4 miljoen. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en consultaties. De Scandinavische slaapcomfortactiviteiten zullen bij Recticel blijven en worden geïntegreerd in het segment Living & Care van Recticel Engineered Foams. De netto-opbrengst na transactiekosten zal naar verwachting EUR 97 miljoen bedragen, behoudens aanpassingen bij afsluiting. EUR 17,9 miljoen IFRS 16-verplichtingen zullen eveneens worden overgedragen.

Recticel’s Slaapcomfort business line ontwikkelt en produceert consumentklare matrassen, lattenbodems en boxsprings, voornamelijk op de markt gebracht onder populaire merknamen zoals Beka®, Lattoflex®, Literie Bultex®, Schlaraffia®, Sembella®, Superba® en Swissflex®, evenals ingredient brands waaronder GELTEX inside®. De Slaapcomfort-activiteiten bestaan momenteel uit 9 productielocaties in zeven EU-landen – Oostenrijk (1), België (2), Duitsland (2), Polen (1), Roemenië (1), Zwitserland (1) en Nederland (1) – waar ongeveer 1.555 mensen werken. In 2020 genereerde de business line een totale omzet van EUR 225,9 miljoen, exclusief de Scandinavische Slaapcomfort-activiteiten.

De Aquinos Group, die in 1985 werd opgericht, is een private onderneming met hoofdkantoor in Sinde – Tábua (Portugal). Aquinos is een van de grootste producenten van gestoffeerde meubels en matrassen in Europa met meer dan 3.300 werknemers en productievestigingen in Portugal, Frankrijk en Polen. Aquinos, met een jaaromzet in 2020 van EUR 370 miljoen, wil zijn activiteiten op het gebied van beddengoed verder ontwikkelen door zijn bestaande productaanbod aan te vullen met sterke merken, en zijn klantenbestand en geografische reikwijdte uit te breiden.