RENUVA™-polyol zegt klaar te zijn voor het gebruik van flexibele schuimtoepassingen voor een groter duurzaamheids aanbod voor de beddenindustrie.

HORGEN, ZWITSERLAND – 22 september 2021 – Dow Polyurethanes, een bedrijfsdivisie van Dow (NYSE: DOW), en Orrion Chemicals Orgaform hebben samen met Eco-mobilier, H&S Anlagentechnik en The Vita Group een baanbrekende matrasrecyclingfabriek ingehuldigd als onderdeel van het RENUVA™-programma.

Oude matrassen van polyurethaanschuim zullen nu worden teruggewonnen, ontmanteld en chemisch gerecycled om een nieuw polyol te creëren, dat een belangrijke grondstof is voor de productie van polyurethaan. Dit RENUVATM-polyol is bestemd voor diverse toepassingen, waaronder matrassen. De onthulling van vandaag is een belangrijke stap voorwaarts voor de terugwinning en recycling van polyurethaanschuim en een belangrijke stap voorwaarts voor het sluiten van de kringloop voor afgedankte matrassen. Op volle capaciteit zal de fabriek tot 200.000 matrassen per jaar verwerken om het groeiende probleem van het matrassenafval aan te pakken.

“We zijn enorm trots dat we deze fabriek hebben geopend. Hiermee geven we antwoord op de vraag wat er met gerecycled polyurethaanschuim kan worden gedaan. Het maakt deel uit van Dow’s sterke betrokkenheid bij het leveren van oplossingen die helpen de kringloop te sluiten en ons milieu te beschermen,” aldus Marie Buy, Sustainability Leader EMEAI, Dow Polyurethanes. “Nu RENUVA™ de focus verlegt naar de productiefase en het eerste schuim dat met het nieuwe polyol wordt gemaakt, gaat onze duurzaamheidsreis van Dow Polyurethane verder. We onderzoeken actief de toekomstige mogelijkheden voor gerecycled materiaal en mogelijke toepassingen. Het is echt een nieuw begin.”

De RENUVA™-matrasrecyclingfabriek is het resultaat van een sterke samenwerking tussen Dow en belangrijke spelers uit de hele levenscyclus van matrassen: chemische innovator Orrion Chemicals Orgaform, deskundige matrasinzamelaar Eco-Mobilier, leverancier van kant-en-klare oplossingen H&S Anlagentechnik, en schuimfabrikant The Vita Group.

“Dit is echt een primeur voor ons bedrijf en voor Frankrijk. Wij zetten ons al lang in voor het creëren van duurzamere oplossingen en erkennen al lang dat de industrie een deel van de oplossing moet zijn,” aldus Christian Siest, President van Orrion Chemicals Orgaform, “Onze fabriek maakt gebruik van een chemisch recyclingproces waarbij het polyurethaanschuim wordt ontleed en omgezet in een nieuw enkel product. Het mooie hiervan is de veelzijdigheid; we kunnen schuim van elke matras verwerken en de RENUVA™ polyolreceptuur zelf kan op maat worden gemaakt voor verschillende toepassingen.”

“Het is onze ambitie om de kwaliteit van de ingezamelde materialen en de levering aan RENUVA te waarborgen, zodat we ons houden aan de belofte van een gesloten kringloop”, aldus Dominique Mignon, voorzitter van Eco-Mobilier.

Zoals eerder aangekondigd, zal de leverancier van flexibele polyurethaanschuimoplossingen The Vita Group de RENUVA™-polyol gebruiken om haar bekroonde Orbis-flexibele schuim te maken, waardoor de markt voor beddengoed een duurzamer aanbod krijgt.

Ontdek meer op 29 september
Dow en RENUVA™-partners organiseren een speciaal virtueel evenement “Closing the Loop for Mattresses: A New Beginning with RENUVA™” op 29 september om na te denken over de toekomst van het programma en om van dichtbij te bekijken wat deze fabriek betekent voor de beddengoedindustrie.
Registreer u gratis voor meer informatie: engage.dow.com/RENUVAWebinar29Sept21