“Responsible Gardens – verantwortungsvolle Gärten“, zo luidt het hoofdthema van de komende editie van de tuin(meubelen)beurs spoga+gafa in Keulen. Van 16 tot en met 18 juni 2024 vindt deze beurs plaats. De rol van de tuin voor het welzijn in de toekomst, dat klinkt gewichtig en het is de Duitsers ook ernst: verantwoorde en duurzame handel in het groen voor consumentenl dit geldt zowel voor leveranciers als voor groothandels en detaillisten.

“Met dit thema kijken we samen met exposanten en bezoekers naar de rol van de tuin in onze maatschappij bekeken vanuit de vraag naar verantwoord groen”, aldus Stefan Lohrberg, directeur van spoga+gafa. Dus besparen op grondstoffen, maatschappelijk verantwoord kweken en produceren, emissiearm barbecuen, klimaatneutraal verzorgen van de tuin maar ook verantwoord met elkaar omgaan door tuinbezitters onder elkaar. Tijdens de komende editie wordt dit thema van meerdere kanten bekeken en besproken. Lohrberg: “Hoe verantwoorder we met onze tuinen omgaan hoe maatschappelijk en persoonlijk relevanter onze tuinen, balkons en (dak)terrassen worden. Dat is onze to-do missie voor de komende jaren.”

Sinds 2017 werkt de beurs met een hoofdthema dat de ontwikkelingen in de branche en de maatschappij weerspiegelt. Het is ook een leidraad voor exposanten en bezoekers en versterkt de identificatie met de beurs: niet meer zomaar een paar planten en tuinstoelen bijelkaar zetten en hup verkopen maar, er moet een verhaal omheen worden gebreid. Dit zien we uiteraard bij heel veel beurzen. Storytelling rules.

De beurs noemt zich graag de grootste beurs ter wereld voor tuin en BBQ toont het grote aantal inschrijvingen tot en met augustus van dit jaar die gebruik hebben gemaakt van een vroegboekkorting tot en met 31 augustus, aldus de organisatie in Keulen. Exacte cijfers ontbreken, maar dat geeft niet. Het wordt vast weer verantwoord druk in Keulen volgend jaar.

spogagafa.de