In 2008 ontwierp de Duitse designer Alexander Seifried voor het merk Richard Lampert de Flip, een side table waar ook op gezeten kan worden en die eenvoudig kan worden opgeklapt. Nu is er een nieuwe vierkante versie voor op het balkon.

De ontwerper ziet het als een uitbrieding van de Flip familie. Wederom uit plaatstaal, wederom eenvoudige en toch eigenzinnige lijnen, en wederom uitgevoerd in opvallende kleuren. Alles aan Flip is rechthoekig, wat het al anders maakt dan de meeste (ronde) bistrotafels op de markt. Het blad is zichtbaar om de vier poten gebogen. Merkeigenaar Richard Lampert was destijds op zoek naar een eigen, moderne versie van de Franse bistrotafel en vond deze bij Seifried.

Het blad van balkon-Flip meet 70 x70 cm (twee personen kunnen er aan eten) en de tafel/stoel is verkrijgbaar in 3 opvallende kleuren. Flip is dus veelzijdig: side table bij de thuiswerkplek, buitentafel voor patio of balkon en zelfs dus als klapstoel (voor niet al te zware mensen, zo te zien). Er zijn nu in totaal drie Flip versies. De eerdere uitvoeringen zijn de mini tafel (blad 38 x 27.5 cm) in negen kleuren en de oorspronkelijke versie met een blad van 55 x 38 cm, in drie kleuren.  Alle versies zijn gepoedercoat en bestand tegen UV-straling.

richard-lampert.de