In het serene land van molens, tulpenvelden en kabbelende grachten ontvouwde zich een verhaal dat begon op een mystieke ochtend – een ochtend die de Dutch Dawn werd genoemd…storytelling is overal, ook bij serviezen.

Vandaag lanceert Royal Delft haar nieuwste servies collectie gebaseerd op de eeuwenoude traditie landschapsschilderingen: Dutch Dawn. De Dutch Dawn Tableware Collection van Royal Delft brengt de mystiek van het Hollandse landschap in de ochtend naar de eettafel. Geïnspireerd door de unieke atmosfeer in alle seizoenen, weerspiegelt het servies de betoverende, kalme start van de dag. Royal Delft staat wereldwijd bekend om zijn ongeëvenaarde landschapsschilderingen. De landschapsschildering, met de gedetailleerde weergave van een Nederlandse vergezicht, wordt prachtig weergegeven in het ontwerp van deze nieuwe serviescollectie. Dutch Dawn is een modern klassiek servies om de gedekte tafel een stukje mystiek mee te geven.

Het 10-delige servies Dutch Dawn vormt in zijn geheel een prachtig Delfts Blauw kunstwerk. Ieder item geeft zijn eigen unieke stukje van het landschap weer. Waar op het dinerbord en het pastabord de natuur centraal staat,  is op het dessert bord het stadse gedeelte van de landschapsschildering te zien en wordt de mok omarmd door de douw in het graslandschap. Het wegvagen van het landschap geeft ruimte aan de creativiteit van de chef, in combinatie met de ton-sur-ton decoratie op het onderbord en de grote schaal, wordt de mystiek rondom de Hollandse ochtenden benadrukt.

Naast iconische bloemrijke decoraties brengt Royal Delft sinds jaar en dag een ode aan het Hollandse landschap met ongeëvenaarde landschapsschilderingen. Dit is dan ook uitgebreid terug te vinden binnen de collectie van Royal Delft. Het specifieke landschap dat op de Dutch Dawn Tableware collectie is afgebeeld, is gemaakt door de meesterschilder van Royal Delft en gebaseerd op een tegelplaat van Frytom uit de 17de eeuw. In 2021 presenteerde Royal Delft Museum de tentoonstelling van ‘Van Ruysdael tot Frytom’. Een prachtige tentoonstelling die benadrukte welke impact landschapsschilders in de 17de eeuw in Delft hadden.

Na de succesvolle Peacock Symphony serviescollectie, die de flora en fauna belicht met rijke bloemdecoratie en de pauw, brengt Royal Delft met Dutch Dawn een prachtig eerbetoon aan de Hollandse landschappen. Dutch Dawn is vanaf vandaag te koop via www.royaldelft.com, in de winkels in Delft en via onze retailers.