Ronald Verdult van RV Design kijkt terug op een goed 2023 en blikt vooruit naar de komende editie van het Meubelhart Beusichem: “Eind vorig jaar hebben we drop shipments opgenomen in onze service en dit bevalt goed, we gaan dit uitbreiden. Dat gaan we de bezoekers meegeven, plus de uitbreiding in het succesvolle tafelprogramma met Deckstone bladen.” Hij is zich echter zeer bewust van de uitdagingen voor de retail dit jaar: “Vakantie en uitgaan zijn voor veel mensen op dit moment belangrijker dan het vernieuwen van het interieur.”

Ronald Verdult kijkt terug op 2023: “Ik ben heel tevreden over vorig jaar. Het was een stabiel jaar zonder grote schokken zoals de jaren daarvoor. We zijn dit jaar ook weer goed begonnen maar ik zie wel dat consumenten het de laatste twee maanden van 2023 een beetje hebben laten afweten.” Voor dit jaar verwacht hij opnieuw een stabiel jaar maar minder sterk dan 2023: “Er zijn veel faillissementen merkbaar in de winkelstraten en dat drukt het vertrouwen van mensen. De retail heeft het moeilijk. Consumenten geven geld uit aan vakanties en uitgaan, vaak enorme bedragen. Ze kijken naar het interieur dat ze tijdens de corona-jaren hebben gekocht en denken: dat kan nog wel even mee, we kunnen even wachten met iets nieuws. Voor mijn bedrijf zie ik evengoed nog volop kansen dit jaar.”

Dropshipment
“We werken al een geruime tijd met dropshipment zendingen voor onze stoelen collectie en dat loopt erg goed en dat gaan we uitbreiden. We zijn eind vorig jaar begonnen met een samenwerking via Droppery om onze gehele collectie via online bestellingen te leveren via dropshipment in de Benelux, en eventueel ook buiten de Benelux. Onze tafelcollectie die ook goed loopt gaan we verder uitbreiden. De Deckstone bladen, wat zeer goed lijkt op keramiek maar in prijs aanzienlijk vriendelijker is, slaan goed aan.”

“De handel in Beusichem past bij ons, hier willen we door winkeliers gevonden worden.”

Het belang van samenwerken
Hij vervolgt: “Samenwerken blijft van groot belang om succesvol te kunnen zijn in deze branche. Ik zie helaas maar al te vaak dat samenwerkingen ophouden te bestaan na de eerste tegenslag. Investeer in elkaar voor de lange termijn, in voor- en tegenspoed. Gun elkaar meer. Nieuwkomers snoepen nu een deel van de markt af, dat is op zich vrij normaal want wat nieuw is lijkt altijd interessant. Maar blijf elkaar gewoon eens iets vaker trouw. Denk aan wat je met elkaar hebt bereikt in goede en slechte tijden.” Over waarom zijn bedrijf in het Meubelhart staat: “We hebben altijd al in het Meubelhart gestaan en we voelen ons hier thuis. De handel in Beusichem past bij ons, hier willen we door winkeliers gevonden worden. We hebben onderling ook goede afspraken met elkaar en verwijzen ook mensen naar elkaar door. Samen staan we hier sterk, vind ik.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.