Tijdens de driedaagse designroute GLUE Amsterdam, van 15 tot en met 17 september, presenteert Hollands Licht het nieuwe Colour Concept, ontwikkeld in samenwerking met Raw Color.

Op basis van de 13 pigmenten die onder andere Rembrandt gebruikte, heeft Raw Color speciaal voor Hollands Licht een kleurenpalet ontwikkeld dat is vertaald naar industriële coatings die op onze armaturen kunnen worden toegepast.

Om het subtiele kleurenpalet te creëren heeft Raw Color een uitgebreid kleuronderzoek ontwikkeld door alleen te werken met de beschikbare pigmenten uit die periode. De naam ‘Hollands Licht’ verwijst naar het Hollandse licht dat in de Gouden Eeuw beroemd werd doordat het veelvuldig werd geschilderd door de Nederlandse schilders. Raw Color is opgericht door ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar. De studio werkt interdisciplinair op het gebied van grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp. Samen met hun team werken zij in hun Eindhovense studio aan zelf geïnitieerde projecten en in opdracht voor nationale en internationale merken waaronder Adidas, Samsung, Kvadrat en de Design Acadamy Eindhoven. De materialisatie van kleur speelt een sleutelrol en kan gezien worden als de kern van studio.


 
Op donderdag 15 september geeft Christoph Brach, mede-oprichter Raw Color, een presentatie over deze kleurenstudie en de psychologie van kleur. Aanmelden kan via de onderstaande link!

Presentatie Raw Color
Datum: 15 september 2022
Tijd: 15:40u ontvangst – 16:00u start presentatie (duur 30-40 min)
Locatie: Design Post Amsterdam, Cruquiusweg 111L, 1019AG, Amsterdam

Open showroom
Datum: 15 – 17 september
Tijd: 10:00u – 18:00u
Locatie: Design Post Amsterdam, Cruquiusweg 111L, 1019AG, Amsterdam

https://www.eventbrite.com/e/407345400057