Schuimfabrikant en leverancier Rogers Foam zal in Albuquerque een fabriek van 40.000 vierkante meter openen ter ondersteuning van de samenwerking met beddenproducent Tempur Sealy International. Dat meldt het magazine Furniture Today.

“We zijn verheugd dat onze samenwerking met Tempur Sealy is uitgegroeid tot het niveau dat de behoefte aan een fysieke faciliteit van Rogers Foam in Albuquerque stimuleert, en we kijken ernaar uit om snel aan de slag te gaan om te helpen voldoen aan de sterke vraag van de consument”, aldus Moe Bastarache , senior sales engineer voor Rogers Foam in Furniture Today. “Onze nieuwe fabriekscapaciteiten in Albuquerque omvatten ook op maat gemaakte schuimfabricagediensten voor de automobiel-, lucht- en ruimtevaart- en medische apparatuurindustrieën.”

Het in Somerville, Massachusetts gevestigde Rogers, een 75-jarige schuimfabrikant in familiebezit, heeft ook vestigingen in Santa Teresa, N.M., Mexico en in New Jersey, Indiana, Minnesota en Colorado via vier dochterondernemingen. Naast het leveren aan de meubel- en matrasindustrie, verwerkt Rogers Foam flexibele materialen voor klanten in de medische, automobiel-, consumentengoederen-, industriële en verpakkingsindustrie.

“Niet alleen zal de aanwezigheid van Rogers Foam in onze regio een positieve invloed hebben op Tempur Sealy, maar zijn expertise op het gebied van niet-beddengoed sluit ook aan bij de hoogwaardige industrieën die AREA in de regio probeert te ontwikkelen. Dit is een overwinning voor iedereen”, zegt Danielle Casey, president en CEO van Albuquerque Regional Economic Alliance.

AREA en de afdeling Economische Ontwikkeling van de stad Albuquerque hebben het bedrijf geholpen met fondsen voor de opleiding van personeel via het New Mexico Job Training Incentive Program.

“Ons primaire doel is om een ​​economie te creëren die voor iedereen werkt, en een groot deel daarvan is ervoor te zorgen dat ons personeel goed is voorbereid om te profiteren van de kansen die zich voordoen in Albuquerque”, zegt Charles Ashlley III, directeur economische ontwikkeling voor de stad. “We zijn er trots op deel uit te maken van de collectieve inspanning waarbij de werknemers van Albuquerque worden bijgeschoold.”