Twee Vita Comfort productielocaties die deel uitmaken van The Vita Group hebben belangrijke prijzen gewonnen voor gezondheid en veiligheid op de werkplek.

Vita Comfort‘s fabriek in Middleton, waar schuim voor matrassen en de meubelindustrie wordt gemaakt, ontving een International Safety Award van de British Safety Council en het UK Usleep team van Vita ontving een RoSPA: de Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA) award. Een prijs voor het voorkomen van bedrijfsongelukken, dus.

De International Safety Award van de British Safety Council (BSC) werd uitgereikt omdat men in Middleton de werkomgeving en de medewerkers in 2021 gezond en veilig heeft weten te houden. Bij deze aantekening moet men in gedachten houden dat het Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen werd door de pandemie. In totaal ontvingen slechts 204 organisaties wereldwijd een eervolle vermelding door de BSC, waaronder dus de fabriek in Middleton.

International Safety Awards erkennen en bejubelen organisaties van over de hele wereld die gedurende 2021 hebben aangetoond dat ze daadwerkelijk betrokken zijn bij de veigheid en gezondheid van hun medewerkers. Hier hoort ook de geestelijke gezondheid bij. The Vita Group is ook zeer blij met de RoSPA award voor Usleep. Dit is het tweede jaar op rij dat Usleep deze prijs heeft ontvangen, die ook geldt als een belangrijke onderscheiding voor gezondheid en veiligheid. Usleep produceert een verscheidenheid aan geschuimde, geveerde en hybride matrassen voor diverse Britse slaap retailers en Bed in the Box (BiB) brands.

Ian Robb, CEO van The Vita Group: “Veiligheid staat bovenaan bij Vita en we doen alles voor de beste werkomgeving voor onze medewerkers, toeleveranciers en stakeholders. Deze awards bewijzen dat we echt leidend zijn met onze benadering van veiligheid, niet alleen bij het voorkomen van alledaagse risico’s  maar ook in het zorgen voor geestelijke gezondheid en een gevoel van wellbeing van onze collega’s.”

“Deze awards zijn een erkenning voor het harde werk dat is verricht door onze teams om iedere dag te zorgen voor de maximale veiligheid, comfort en bescherming van onze staf. Deze awards zijn een blijk van waardering voor 2021, toen we te maken hadden met de buitengewone omstandigheden van de pandemie. Dit maakt het extra mooi om deze erkenning te krijgen voor de inzet van onze medewerkers.”

Mike Robinson, Chief Executive van de British Safety Council, feliciteerde Vita Middleton met het winnen van een International Safety Award 2022 met een speciale vermelding: “De British Safety Council juicht The Vita Group’s Middleton fabriek toe voor hun prestatie. De award is volledig verdiend, kijkend naar het harde werk dat is verricht om medewerkers gezond en veilig te houden gedurende 2021.”

“De visie van de British Safety Council is dat niemand geblesseerd of ziek zou moeten worden tijdens het werk, waar dan ook ter wereld. Dit bereiken vraagt meer dan zich houden aan de minimale wettelijke vereisten, het betekent dat mensen daadwerkelijk geven om het welzijn van andere mensen.”

“De uitgebreide lijst van winnaars van deze award laat zien dat een steeds groter aantal bedrijven achter deze doelstellingen van veiligheid en welzijn op het werk staat. Hiervan profiteert niet alleen een bedrijf, maar de gehele samenleving. Alle 549 winnaars van de International Safety Awards 2022 tonen dit aan en wij moedigen ook na meer dan 60 jaar andere bedrijven en instellingen aan om hun voorbeeld te volgen. Stel het welzijn van de medewerker centraal in iedere organisatie. Vita Middleton, gefeliciteerd, en alle medewerkers: wees zeer trots op deze prestatie!”

Op de foto bovenaan de fabriek in Middleton, op de foto in het midden van dit bericht het team van Usleep in de fabriek in Ashton-under-Lyne.