Tijdens de afgelopen Salone de Mobile en Design Week in Milaan hebben meer dan 55.000 mensen de tweede editie van Ventura Centrale bezocht. Deze opstelling van bijzondere objecten in een bijzondere omgeving vond deze keer, onder andere, plaats in de tunnels van het Centraal Station.

Houten reuzen, origami lampen en de hoorbare eigenschappen van glas waren maar enkele voorbeelden van de bijzondere ervaringen die bezoekers konden ondergaan bij Ventura Centrale. Het evenement stelt zich dan ook als doel om bezoekers via zintuiglijke ervaringen een ruimte te laten ervaren waar men normaal aan voorbij gaat. De 10 bedrijven en de kunstenaars/ontwerpers die deelnamen aan deze editie zijn Stephan Hürlemann met horgenglarus, Surface met David Rockwell en 2×4, Editamateria met Antonio Arico, Nitto, Baars & Bloemhoff, AGC Asahi Glass, Fabrica met Pierre Frey, Franco Mazzucchelli, Denis Guidone en Eileen Fischer presents Design-Work. Lidewij Edelkoort stelde de tentoonstelling samen.

Voor de vijfde keer op rij werd de Milan Design Award gewonnen door een deelnemer aan Ventura (dat sinds twee jaar Ventura Centrale heet). The Diner door Surface, David Rockwell en 2×4 wonnen een prijs voor hun ontwerp van het tijdelijke restaurant in een oude kluis van het station. De Unicorn Award ging naar Stephan Hurlemann voor zijn zeven houten reuzen gemaakt van oude stoelen en tafels uit het horgenglarus archief. Op de foto een van deze reuzen.