Met een totale verkoop van ongeveer 259 miljoen euro (een stijging van 8,8 procent) heeft kantoormeubelfabrikant Sedus Stoll AG in 2023 een relatief goed jaar achter de rug. Volgens het bedrijf scoorde de gehele branche een plus van 0,6 procent dus dan is dit extra opmerkelijk. De order intake was goed voor 247,4 miljoen euro en dat is een record. Er werken nu 1.078 personen voor het bedrijf (exclusief management en stagiaires), een toename van 10,2 procent in vergelijking met 2022.

”Sedus Stoll AG is vorig jaar doorgegaan met een winstvolle groei”, aldus Daniel Kittner namens de Raad van Bestuur. “Dankzij onze hechte samenwerking met dealers in Duitsland en daarbuiten hebben we een aantal grote projecten binnengehaald die ons door 2024 gaan loodsen. Ondanks economische uitdagingen blijven onze oplossingen voor thuiswerken en het delen van kantoorruimte populair. Bedrijven worden steeds flexibeler in hun bedrijfsvoering en wij bewegen mee.”

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de fabrikant volgens het aloude adagium people, planet, profit. “Al onze beslissingen moeten voor minstens twee van de drie pijlers verbetering inhouden. en op geen enkele wijze moeten we zorgen voor een achteruitgang van de drie”, zo stelt Kittner. Deze maand start de Sedustainable campagne, volgend jaar moeten de fabrieken in Dogern en Geseke CO2-neutraal produceren. “We willen 30 procent van onze directe emissies elimineren voor het eind van 2025 en nog eens 20 procent voor het einde van 2030”, zegt CEO Kittner. Tel daarbij op 20 procent minder uitstoot door het wagenpark, 60 procent energiebesparing, 15 procent verminderen van verpakkingsmateriaal en 80 procent gecertificeerd hout voor 2025 en het is duidelijk dat het bedrijf het meent.

Tijdens Orgatec 2024 zal de fabrikant in Keulen nog meer oplossingen voor het delen van kantoorruimte laten zien. “Horeca, bibliotheken en parken vormen voor ons inspiratiebronnen voor hoe mensen met elkaar omgaan en we vertalen dit naar een kantooromgeving.  We zullen op onze stand van meer dan 1.000 vierkante meter een dynamische werkomgeving tonen als een ecosysteem waar mensen door worden aangetrokken”, zo belooft Kittner.