De Belgische projectinrichter en producent van designmeubilair Toon de Somer heeft tijdens de Antwerp Design Week de nieuwe vestiging in Hoboken officieel geopend. Het bedrijf was voorheen gevestigd in de Antwerpse binnenstad en heeft deze nieuwe locatie onder andere gekozen vanwege de betere bereikbaarheid, de grotere ruimte en de verbeterde mogelijkheid tot laden en lossen. “Ik ben blij dat we eindelijk open zijn”, aldus een opgeluchte Toon de Somer.

 

Toon de Somer (rechts) in gesprek topontwerper Axel Enthoven (links)

De voormalige sociale werkplaats dateert uit 1965 en biedt in totaal 3.000 vierkante meter ruimte. De indrukwekkende showroom van de totaalinrichter beslaat 1.000 vierkante meter. Toon heeft met opzet de ijzeren spanten van het dak gehandhaafd en als charmante blikvanger een prachtige houten roeiboot met spanen van een Antwerpse roeivereniging op zijn kop aan de spanten bevestigd. De (kantoor)meubelen, stoffen en akoestische oplossingen van het bedrijf zijn uiteraard eveneens blikvangers in een fraaie showroom met meerdere open verdiepingen.

 

De collectie meubelen onder de merknaam TOOON worden in de eigen timmerfabriek in Brecht gemaakt, de opvallende gecementeerde en gelakte afwerking van de designtafels vindt in een ruimte in het magazijn in Hoboken plaats. Ontwerpers Mathias de Ferm en Axel Enthoven hebben meubelen ontworpen voor deze collectie die via winkels ook aan consumenten wordt verkocht. Zij waren ook aanwezig bij de gastvrije ontvangst en perslunch op woensdag 5 juni.

 

Toon de Somer geflankeerd door Axel Enthoven (links) en Mathias de Ferm (rechts)

 

De opvallende gecementeerde en gelakte afwerking van de designtafels vindt in een ruimte in het magazijn in Hoboken plaats

 

Een kantoorinrichter die inmiddels ook consumenten van ambachtelijk en lokaal gemaakte designmeubelen voorziet, dat is een bijzonder verhaal. U leest het volledige verslag van deze opening en wat het bedrijf nog in petto heeft voor dit najaar in de komende uitgave van Interior Business Magazine.

 

Anthony Coates aan het woord, Partner & Sales 

 

Over TOOON. by Toon De Somer

Het merk TOOON. by Toon De Somer maakt deel uit van het overkoepelende bedrijf Toon De Somer, dat gespecialiseerd is in kantoorrenovaties en -inrichtingen. Dat doen ze van A tot Z (met zelf een eigen schrijnwerkerij in huis!) om klanten zo veel mogelijk te ontzorgen.

Uiteraard betekent ‘inrichten’ ook het plaatsen van meubilair op de juiste plaats. En daar merkte Toon De Somer himself enkele jaren geleden een ‘gat in de markt’ op. Waar hij tot die tijd kantoorprojecten steeds met meubilair van leveranciers werkte, besloot hij om ook zijn eigen meubelcollecties te ontwerpen en te produceren. Dat meubelmerk ontstond in 2018 en werd intussen TOOON. by Toon De Somer gedoopt.

In samenwerking met onder andere Axel Enthoven en Matthias De Ferm sloeg Toon aan het ontwerpen. Daaruit kwam een eerste collectie: de TOOON. collectie, waarbinnen zowel stoelen als tafels werden ontworpen. En dat telkens met één doel: meubilair creëren dat zowel binnen de kantooromgeving als in de thuisomgeving past. Later volgend ook enkele fauteuils (Flower Chair en Loungie), waarna een tweede volwaardige collectie in het leven werd geroepen: de TST collectie.
Duurzaamheid

Wie zorg draagt voor de planeet, krijgt daar heel wat voor terug. Dat hebben we bij Toon De Somer ook begrepen: dagelijks zetten zowel wij, als onze partners zich in voor een gezondere en groenere wereld. Niet alleen doen we dat door de ontwikkeling van slimme werkomgevingen en slim meubilair, ook streven we circulaire processen en CO2-neutraliteit na.