Dutch Originals verrast opnieuw met tijdloze ontwerpen tijdens de Milan Design Week 2024. Onder de artistieke leiding van de gerenommeerde ontwerper Richard Hutten worden nieuwe creaties van Maarten Baas onthuld, naast een eerbetoon aan de collectie van Wim Rietveld. Deze showcase belooft een hoogtepunt te worden tijdens Masterly – the Dutch in Milano.

Ter ere van het honderdste geboortejaar van Wim Rietveld (foto hierboven) en het 70-jarig jubileum van zijn gouden medaille op de Triënnale van Milaan in 1954, worden de iconische Gispen Classics 116 stoel en Gispen Classics 533 tafel nieuw leven ingeblazen. Deze klassiekers zijn zorgvuldig aangepast door Art Director Richard Hutten, waarbij comfort en duurzaamheid centraal staan.

Maarten Baas, bekend om zijn innovatieve ontwerpen, presenteert onder het label Gispen Today zijn tafel en stoelencombinatie voor Dutch Originals, die een brug slaan tussen verleden en heden, heeft een nieuwe tafel ontworpen voor de fabrikant.

In een gezamenlijk paviljoen opgesteld, samen met de innovatieve ontwerpen van Aectual en Signify, is Dutch Originals te zien op Masterly. In een samenhang van subliem design, kwaliteit, ambachtelijk vakmanschap, innovatie en duurzaam ontwerp zijn de designs van Wim Rietveld, Richard Hutten en Maarten Baas te vinden in Palazzo dei Giureconsulti (foto bovenaan), midden in het centrum van Milaan.

Masterly– Dutch Pavilion presenteert in het centrum van Milaan: Palazzo dei Giureconsulti > Piazza dei Mercanti 2, Milano

Openingstijden tijdens de Salone del Mobile 2024 (16-21 april)
dinsdag 11 – 16.30 uur (avond: vip event)
woensdag – zaterdag 11 – 20 uur
zondag 11 – 15 uur

Metro
Cordusio (lijn 1): Palazzo dei Giureconsulti op 150 meter
Duomo (lijn 1 en 3): Palazzo dei Giureconsulti op 250 meter