Samien Blaauwendraad van Sit Design is er volledig van overtuigd: “Ik denk dat de grote uitdaging voor het Meubelhart het gezamenlijk aantrekken en vasthouden van ook een jongere generatie detaillisten is.” Sit Design doet dit met een digitale slag in de presentatie en functionaliteit van de collecties: “Het kunnen intekenen van de modellen in ontwerpen is een must.”

Samien Blaauwendraad kijkt terug op 2023: “Een grote uitdaging na de hectische corona-jaren. We zijn van een storm naar rustig vaarwater gegaan. Dat doe ik overigens met een opgeruimd gevoel, na een als minder prettig ervaren periode. Ik kijk nu vol enthousiasme uit naar dit nieuwe jaar.” Waarbij voor Sit Design innovatie voorop staat, met name op digitaal gebied: “We moeten onze collecties veel meer visueel maken, modellen moeten met alle opties in tekenprogramma’s en configurators kunnen worden toegepast. Sommige klanten zijn daar nog niet echt mee bezig, maar andere wel en consumenten zeker. Dus zijn we daar nu volop mee aan de gang, ook met het kijken naar platforms voor drop shipments namens onze klanten. Wat past wel bij ons en onze klanten en wat niet? Nog even over configureren: het heeft ook invloed op wat je ontwerpt en produceert. De noodzaak van heldere informatie over de producten hangt daarmee samen. De eerste banken van ons eigen merk Cristal Sofa staan nu in de winkels en we zijn zeer gebrand op feedback vanuit de markt: wat vinden de consumenten ervan? Wat willen ze als opties hebben? De branding en het bepalen van de keuzemogelijkheden bij Cristal Sofa is dus heel belangrijk voor ons en daar steken we dit jaar veel energie in.”

Meer jonge ondernemers
Samien zegt verder, vooruitlopend op wat dit jaar gaat brengen: “Ik denk dat de extra uitdaging is om meer jonge ondernemers naar het Meubelhart te laten komen, we zijn als permanente beurs misschien nog niet bekend genoeg bij deze groep. Misschien kunnen we deze groep beter bereiken door als exposanten gezamenlijk nog meer de nadruk te leggen op de diversiteit van het aanbod en de inspiratie die we willen bieden voor de presentatie in de winkels.”

“De bekleding van een zitmeubel is erg bepalend en minstens net zo belangrijk als de vorm van het comfort en de prijs. Wij geloven dat deze drie factoren altijd in harmonie moeten zijn.”

Bekleding is bepalend
“In het verlengde van onze ambities hebben we afgelopen jaar al kritisch naar onze eigen collectie gekeken. Wat werkt goed in de winkel en wat kan beter? Dat zijn vragen die ons hebben bezig gehouden. Een van de resultaten is onze nieuwe stofstalenpresentatie, waar ik erg enthousiast over zijn en wat de inspiratiebron voor de komende editie van de Meubelhartdagen is geworden. De bekleding van een zitmeubel is erg bepalend en minstens net zo belangrijk als de vorm van het comfort en de prijs. Wij geloven dat deze drie factoren altijd in harmonie moeten zijn. Deze editie presenteren we dan ook verschillende stijlen. Dit doen we aan de hand van een aantal thema’s. Zo hebben we prachtige stoffen met chenille garens en subtiele glans voor de ultieme hotel chique look. Fijne, maar vooral wat grovere platweefsels wat weer meer doet denken aan een Scandinavische stijl of Japandi. Stoere materialen zoals leder, microleder of microvezel in combinatie met zachte accenten voor een robuust interieur. Ribstoffen en velvets voor een vintage of zelfs eclectische stijl. Maar ook het thema duurzaamheid mag natuurlijk niet ontbreken.”

“Naast deze inspirerende presentatie komen we natuurlijk ook met unieke nieuwe modellen, die voor het eerst het levenslicht zien tijdens de Meubelhartdagen. Deze modellen vormen samen een compleet nieuwe collectie waarbij we ook extra gefocust hebben op de balans van uitstraling, comfort en prijs. Sit Design is groot geworden door de goede prijs-kwaliteit verhouding en we zijn ervan overtuigd dat dit ook bij deze collectie in orde is. Hoewel we nu voornamelijk bekend staan om de eigentijdse vormgeving, heeft Sit Design in het verleden veel succes gehad met de landelijke, romantische stijl. Ook hier hebben we onze inspiratie opgedaan voor een tweede nieuwe lijn modellen waarin die beleving terugkomt. En ook de Cristalsofa collectie staat niet stil en is volop in ontwikkeling. Kortom veel nieuwe collecties voor de komende editie!”

Thuiswedstrijd
Samien over het Meubelhart: “Ons bedrijf was destijds de initiatiefnemer. Voor ons is het echt een thuiswedstrijd: ons kantoor is hier, mijn broer en ik zijn hier opgegroeid, ik woon hier. De meerwaarde van het Meubelhart is de combinatie van deelnemers die ervoor zorgt dat er ook andere mensen langskomen dan alleen de klanten die je al kent. Dat heb je niet met een eigen huisshow. Door onze krachten te bundelen als partijen hier kunnen we een one stop shopping beleving bieden en kunnen we bezoekers naar elkaar doorverwijzen mocht dat nodig zijn. Ik denk dat dit een betaalbaar alternatief is en blijft voor een eigen huisshow twee keer per jaar, of in een showroom elders gaan staan. De grote kracht van het Meubelhart ligt in laagdrempeligheid, toegankelijkheid en herkenbaarheid van het aanbod. De partijen vullen elkaar goed aan in Beusichem.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.