Langs de Genkersteenweg zijn de werken gestart aan de nieuwbouw van Sit & Sleep. Het bedrijf had nood aan een ruimer en moderner winkelpand. Het huidige gebouw zal plaats maken voor een winkelruimte van 1.500m². Vlak na het bouwverlof begonnen de afbraakwerken van het huidige pand en in het voorjaar van 2021 staat de oplevering gepland. De bouwplannen gaf Sit & Sleep in handen van bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen, naar een ontwerp van architectenbureau Geubbelmans – Andries.

Klantenbeleving staat centraal Sit & Sleep heeft winkels in Hasselt, Leuven en Antwerpen. In al deze winkels verkopen ze een ruim gamma aan producten die een gezonde zit- en slaaphouding bevorderen, zo bevat iedere winkel een slaapafdeling, bureau-afdeling en een afdeling voor relaxzetels. Telkens met aangepast advies van kinesisten en ergonomen. De winkel in Hasselt was erg verouderd, daarom besloot Stijn Lespoix, zaakvoerder bij Sit & Sleep Hasselt, om het pand te slopen en er een volledig nieuwe winkel te bouwen. “Kwalitatief advies en de juiste producten aanrijken, staan bij ons op nummer 1. Het huidige gebouw leende zich er niet meer toe om dit optimaal te kunnen doen. Daarom besloten we om te gaan voor een grotere en modernere winkel van 1.500m². Het volledige Sit & Sleep team van Hasselt kijkt er erg naar uit om vanaf 2021 onze klanten verder te kunnen helpen in de nieuwe winkel.” Vertelt Stijn Lespoix.

Pop-up store in Genk

Om klanten tijdens de werken verder te helpen, opende Sit & Sleep een pop-up store in Genk, zo’n 3 minuten verder dan de huidige site. “Op die manier kan het bedrijf zich blijven focussen op haar corebusiness en nemen wij de bouwzorgen van de klant helemaal over.” Vertelt Geert Flipkens, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Sit & Sleep mag er op vertrouwen dat hun bouwplannen in juiste handen zijn. We zorgen ervoor dat het bedrijf vanaf het voorjaar van 2021 kan verhuizen naar hun nieuwe, grotere en modernere winkel. Om zo hun klanten een nog betere service en beleving te kunnen bieden.”

Over Sit & Sleep

Bij Sit & Sleep kan je terecht voor alles wat te maken heeft met de inrichting van een gezonde slaap-, werk- en woonomgeving. Hun producten worden geselecteerd op basis van het juiste comfort voor de rug en geadviseerd in functie van lichaamsbouw, gaande van kleine hulpmiddelen tot een volledige ergonomische inrichting van kantoor of woning. Zo kunnen de klanten overdag goed zitten aan de ontbijttafel, in de wagen, op school, op het werk, in de relaxzetel en ’s nachts gezond slapen. Bovendien is er de mogelijkheid om de meeste producten eerst gratis en vrijblijvend uitproberen. Zo vindt iedereen voor zijn of haar rugpijn een oplossing die écht helpt.

Over Mathieu Gijbels Nv

Mathieu Gijbels is een ‘voordenkend’ aannemersbedrijf uit Oudsbergen (Opglabbeek) gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2019 realiseerde het bedrijf met zo’n 320 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Oudsbergen (Opglabbeek). Sinds 2016 heeft het bedrijf een bureau in Gent voor Oost- en West- Vlaanderen en een verkoopkantoor in Nijvel.