Hasselt – Vandaag opent Sit & Sleep de deuren van hun splinternieuw winkelpand langs de Genkersteenweg in Hasselt. Het verouderde gebouw werd afgebroken en maakte plaats voor een hypermoderne vestiging van 1.500m². De totale investering van de nieuwbouw bedraagt 1.3 miljoen euro. De bouwplannen werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van architectenbureau Geubbelmans – Andries.

Kwalitatief advies in een kwalitatief gebouw
Sit & Sleep is een meubelwinkel met producten die een gezonde zit- en slaaphouding bevorderen. Ze hebben drie vestigingen: Hasselt, Leuven en Antwerpen. De winkel in Hasselt was erg verouderd en versleten. Het voldeed niet meer aan de normen van vandaag. Sit & Sleep had nood aan meer ruimte voor hun producten uit te stallen en wilde een volledig nieuwe infrastructuur om hun klanten een nog betere service aan te bieden. Daarom koos het bedrijf om 1.3 miljoen te investeren in een nieuw winkelpand op dezelfde locatie langs de Genkersteenweg.

De meubelwinkel legde hun bouwplannen in de handen van bouwbedrijf Mathieu Gijbels. In de zomer vorig jaar startten de afbraakwerken van het oude gebouw en begon de bouw van een hypermoderne winkelpand van 1.500m². Tijdens de werken opende Sit & Sleep tijdelijk een pop-up store 1,5km verderop in Genk. Op deze manier kon het bedrijf hun corebusiness verderzetten gedurende de bouw.

Nieuw hoofdstuk
Sit & Sleep verhuist vandaag naar hun nieuwe winkelpand en begint zo aan een nieuw hoofdstuk. “Kwalitatief advies en de juiste producten aanrijken, staan bij ons op nummer 1. Het oude gebouw leende zich er niet meer toe om dit optimaal te kunnen doen. We zijn dan ook enorm blij met de opening van onze gloednieuwe winkel.” vertelt Stijn Lespoix, zaakvoerder bij Sit & Sleep, trots.

Over Sit & Sleep
Bij Sit & Sleep kan je terecht voor alles wat te maken heeft met de inrichting van een gezonde slaap-, werk- en woonomgeving. Hun producten worden geselecteerd op basis van het juiste comfort voor de rug en geadviseerd in functie van lichaamsbouw, gaande van kleine hulpmiddelen tot een volledige ergonomische inrichting van kantoor of woning. Zo kunnen de klanten overdag goed zitten aan de ontbijttafel, in de wagen, op school, op het werk, in de relaxzetel en ’s nachts gezond slapen. Bovendien is er de mogelijkheid om de meeste producten eerst gratis en vrijblijvend uitproberen. Zo vindt iedereen voor zijn of haar rugpijn een oplossing die écht helpt.

Over Mathieu Gijbels
Nv Mathieu Gijbels is een ‘voordenkend’ bouwbedrijf uit Oudsbergen (Opglabbeek) gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2019 realiseerde het bedrijf met zo’n 320 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Oudsbergen (Opglabbeek). Sinds 2016 heeft het bedrijf een bureau in Gent voor Oost- en West-Vlaanderen en een verkoopkantoor in Nijvel.