In samenwerking met Tobia Scarpa herintroduceert Cassina SORIANA, in 1969 ontworpen samen met zijn partner Afra. De SORIANA is nog altijd één van de meest favoriete en verzamelwaardige design objecten voor interieurs over de hele wereld, aldus Labordus Agenturen dat verantwoordelijk is voor Cassina in ons land.

“Nu bij de herintroductie, met behoud van het originele ontwerp, maar met aandacht voor de materialisering; eco-duurzaam en met nóg meer comfort dankzij de research van het Cassina LAB, is het ontwerp actueler dan ooit!” De aanvankelijke introductie van SORIANA in 1969 door Cassina, bekroond met een Compasso D’Oro datzelfde jaar, veranderde een tijdperk in design. In de jaren 60 en 70 was Cassina voorloper in het experimenteren met innovatieve materialen voor nieuwe vormen en geavanceerdere oplossingen. De uitvinding van het polyurethaanschuim en nieuwe productietechnieken brachten nieuwe manieren van denken over het zitmeubel als een gestoffeerde massa. Hieronder een reclame voor SORIANA uit 1980.

Het polyurethaan uit de jaren 70 is voor deze heruitvoering volledig herzien voor een eco-duurzame versie, met als doel een lagere milieu-impact en meer comfort te creëren dankzij het Cassina LAB, de samenwerking tussen het Cassina Research and Development Center en Poli.design van de Milan Polytechnic. De rugleuning en zitting zijn opgevuld met BioFoam®. Dit materiaal is slijtvast en geschikt voor langdurig gebruik, maar is bovendien biologisch afbreekbaar en kan industrieel worden gecomposteerd. Het zitcomfort wordt verder verhoogd dankzij een 100% gerecyclede vezel vulling, gemaakt van PET via Plastic Bank®*. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt voor de voering die als een zachte quilt om de structuur is gewikkeld. De dwarsdoorsnede ziet u hieronder.

Voor de vernieuwde versie, sofa, fauteuil en pouf, introduceert Cassina een serie zorgvuldig afgestemde kleurcombinaties en bekleding in fluweelzachte stoffen en zacht soepel leer. Ook is er nu de optie voor een gekleurd metalen beugelframe; in zwart, blauw, bordeauxrood, groen en wit, of in chroom zoals bij de originele versie. SORIANA is vanaf september te zien in de showrooms van de Cassina dealers.
*PlasticBank® is een eco sociaal initiatief dat met de betrokkenheid van lokale gemeenschappen plastic inzamelt voordat het de zee bereikt.