Gisteren is het trofee-ontwerp voor de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021 en W Series onthuld. Om de eerste Grand Prix van Nederland sinds 1985 te vieren, werkte het Nederlandse biermerk Heineken® samen met ontwerper Piet Boon om een trofee van gerecycled materiaal te ontwerpen die ook historische betekenis en lokale relevantie heeft.

De inspiratie voor het ontwerp werd gehaald uit de eerste officiële trofee die in 1939 in Zandvoort werd uitgereikt, en uit het iconische groen van de Heineken® flessen. Studio Piet Boon wilde een trofee creëren die heden en verleden verbindt met hun ambacht en creativiteit. Studio Piet Boon staat bekend om zijn royale proporties en het gebruik van natuurlijke materialen. Deze identiteit is geïntegreerd in het ontwerp voor deze eigentijdse trofee en is in perfecte harmonie gebracht met de ontwikkeling van de Formule 1 Dutch Grand Prix 2021 en W Series. Door ons te richten op de vorm van de historische trofee, hebben we de award op geheel eigen wijze gecreëerd door een nieuw, eigentijds en genereus ontwerp te maken.

Door het gebruik van gerecyclede materialen krijgt het ontwerp niet alleen een herkenbaar signatuur maar ook een duurzaam aspect. Het is de eerste F1®-trofee die voornamelijk van gerecycled materiaal is gemaakt: de groene glazen schaal is gemaakt van gerecyclede flessen, de plastic sokkel van gerecyclede plastic kratten en de presentatiedoos is gemaakt van afvalmultiplex. Elke winnaar uit de F1®- en W Series krijgt zijn racepositie in de trofee gegraveerd met zand, een knipoog naar de strandlocatie van het iconische circuit van Zandvoort. De glazen schaal is gemaakt van het beroemde Nederlandse handgemaakte glas uit Leerdam, “de stad van het glas”.

Om de lancering van de trofee voorafgaand aan de Grand Prix te vieren, vertelt F1®-legende Sir Jackie Stewart in een korte film over het ontwerp van Studio Piet Boon en de processen die zijn gebruikt om de trofee van gerecyclede materialen te maken.

Piet Boon: “Het is een absolute eer om geassocieerd te worden met het F1® en W Series kampioenschap en om samen met Heineken® een stukje geschiedenis te mogen schrijven. De discipline, een ongelooflijk oog voor detail en de samenwerking van een raceteam, heeft zeker raakvlakken met ons ontwerpteam.”

Over Studio Piet Boon
Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende studio voor exterieur-, interieur- en productontwerp die bekend staat om het creëren van perfect uitgebalanceerde ontwerpen. ”Voor elke klant stellen onze teams de perfecte balans tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit samen, om zo tot een authentiek en tijdloos ontwerp te komen. De full-service aanpak en ons vermogen om echt te luisteren maakt ons enthousiast om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Het multidisciplinaire team ontwerpt veelgeprezen particuliere woningen, residentiële & zakelijke ontwikkelingen en horeca-ervaringen. Daarnaast ontwerpt de studio een uitgebreid assortiment producten voor keuken & dining, living & outdoor en badkamer. Het ontwerpteam bestaat uit ervaren ontwerpers, architecten en stylisten die zich inzetten om authentiek design op hoog niveau te leveren. Studio Piet Boon is opgericht in 1983 door Piet Boon en Karin Meyn in Oostzaan, Nederland.”

Studio Piet Boon in Interior Business Magazine

Het eftal van …… Piet Boon