Milaan komt er aan en iedereen meldt dat ze er bij zijn, is het niet op de beurs dan is het wel in de stad. Zo ook ITEM Amsterdam, aanwezig bij Masterly in het Palazzo Giureconsulti naast de Dom, met een drankkast ontworpen door Studio Roderick Vos: de Belly.

De Belly brengt de drankkast terug in de mode. Het design van de vloeiende buitenkant waarbij hoeken en rondingen in elkaar overlopen heeft praktische plankjes voor het huisvesten van flessen met in het midden een draaiplateau. Glamorous on the outside, simple on the inside. Met de bijzondere vorm en de montage zonder naden is de Belly  een echte eye-catcher voor in ieder huis.

Roderick Vos: “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het maken van mallen en het lijkt alsof ik iets heb geïmproviseerd met de Belly maar het was echt niet eenvoudig om een perfecte balans te vinden tussen technologie, materialen en esthetiek. Wanneer je het plaatmateriaal dat ik heb gebruikt verwarmt kan je het in iedere organische vorm buigen. Dat was mijn vertrekpunt: de plasticiteit van dit materiaal bestuderen.” Het nieuwe Nederlandse meubelmerk ITEM gebruikte een plaatmateriaal op basis van acryl genaamd Getacore. Dankzij de afmetingen van het materiaal was er geen limiet aan de afmeting voor de Belly. De grote platen zijn speciaal voor deze kast met zo min mogelijk naden gemaakt. De Belly is een opvallend staaltje vakmanschap.

Roderick Vos: “Maar laten we ons vak niet al te serieus nemen. Humor is ook belangrijk. De Belly drankkast toont verschillende dranken en glazen met een ruime keuze voor de gebruiker. Maar de vorm suggereert iets anders…”

“Wie heeft alle drank opgedronken?”

BELLY is verkrijgbaar in drie versies: geel, rood en blauw. De afmetingen zijn 59 cm breed, 59 cm diep en 145 cm hoog. Handgemaakt in Nederland. De foto’s zijn gemaakt door Kilian Vos.

Naast de Belly zijn er nog 2 ontwerpen van Studio Roderick Vos te zien in Milaan: de Dakota bank van Molinari en de Isola tafel van Linteloo.