‘Samenwerking Dr. Els van der Helm verhoogt het slaapbewustzijn en start met trainingsprogramma van medewerkers’

Uden, 22 november 2022 – Swiss Sense, de specialist op het gebied van slaapproducten, gaat voor tenminste twee jaar een samenwerking aan met dr. Els van der Helm, gerenommeerd neurowetenschapper en slaapexpert. Dr. Els van der Helm houdt zich al meer dan vijftien jaar actief bezig met de kracht van slaap en is als onderzoeker verbonden aan vooraanstaande nationale en internationale instituten, waaronder Harvard Medical School. De samenwerking sluit aan op de missie van Swiss Sense om mensen in staat te stellen hun beste zelf te zijn door goed te slapen.

Martin Diks, CEO van Swiss Sense, vertelt over de samenwerking: “Een goede nachtrust geeft je energie en helpt je om je beste zelf te kunnen zijn. We zijn beter in staat om problemen op te lossen, te presteren en anderen te steunen. Slaap is magisch, want een goede nachtrust leidt tot een betere gezondheid en meer levensgeluk, en daar is nog te weinig aandacht voor. Bij Swiss Sense weten we dat een optimale nachtrust soms meer nodig heeft dan alleen een goed bed of matras. Daarom zijn we blij dat we voor langere tijd gaan samenwerken met dr. Els van der Helm. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een goede nachtrust voor nog meer mensen toegankelijk maken. Dat begint bij onze eigen mensen, om vanuit daar de stap te maken ook onze klanten nog beter te helpen hun slaap te optimaliseren.”

Van der Helm gaat een rol spelen bij het creëren van meer bewustzijn over het belang van slaap door het delen van haar wetenschappelijke slaapkennis: onder meer welke impact een goede slaap heeft op het dagelijks leven en wat een goede nachtrust is. De slaapexpertise van dr. Els van der Helm zal door Swiss Sense op meerdere manieren worden ingezet.

Intern trainingsprogramma over impact van slaap
De samenwerking met de neurowetenschapper en slaapexpert gaat van start met een intern trainingsprogramma aan 1.100 medewerkers van Swiss Sense in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Iedereen in het bedrijf, van collega’s in de winkel tot het hoofdkantoor en de eigen bezorgers, volgt een reeks trainingen en webinars die zijn ontwikkeld en worden gegeven door dr. Els van der Helm. Door een online test krijgt iedereen inzicht in de kwaliteit van zijn of haar slaap. Daarnaast leert dr. Els van der Helm ze tijdens trainingen wat er in het brein en lichaam gebeurt tijdens de slaap en waarop slaap invloed heeft. Ook ontvangen medewerkers tips om de eigen slaapkwaliteit in kleine en realistische stappen te verbeteren.

Een goede nachtrust voor iedereen
Swiss Sense en dr. Els van der Helm delen de ambitie om goed slapen toegankelijk te maken voor iedereen. Naast het opzetten van een intern trainingsprogramma ‘Slaap is magisch’ gaat het bedrijf de slaapexpertise van dr. Els van der Helm ook inzetten voor consumenten. Swiss Sense gaat de wetenschappelijke visie en kennis van Van der Helm op een praktische en positieve manier toegankelijk maken. Denk daarbij aan tips om beter in te slapen, informatie om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren en bewustwording over hoe belangrijk je dagelijkse routine is voor je slaap. Deze wetenschappelijke kennis zal op verschillende kanalen te vinden zijn.

Dr. Els van der Helm vult aan: “Slaap is een wondermiddel, het is fundamenteel voor onze gezondheid. Het is voor iedereen beschikbaar, heeft geen bijwerkingen en helpt zowel onze fysieke als mentale gezondheid op ontelbare manieren. Door samen te werken met Swiss Sense kan ik nog meer mensen bewust maken van de kracht van slaap. En hen leren hoe ze hun eigen nachtrust zelfs met enkele eenvoudige tips al kunnen verbeteren om zo zelf te ervaren wat goed slapen kan betekenen. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking.”