Na een positieve evaluatie van de editie van dit jaar kondigt de organisatie van Decosit met trots de data voor volgend jaar aan: in 2023 zal Decosit plaatsvinden op 5 & 6 september, vóór Maison & Objet. ”Het wordt een ideaal moment om de najaarscollecties van toonaangevende bedrijven in meubel- en decoratiestoffen te bekijken.” Fedustria, de beroepsvereniging van toonaangevende textielbedrijven in België, blijft samen met haar leden de organisator van dit topevenement.

High end beurs
Decosit is een high end beurs met een beperkt aantal exposanten en heeft als doelstelling de dialoog tussen fabrikanten en inkopers, oftewel vraag en aanbod, te faciliteren. De meerderheid van de exposanten en bezoekers is Belgisch, maar ook buitenlandse bedrijven zijn goed vertegenwoordigd. Dit jaar mochten we zowel exposanten als bezoekers uit Nederland, Polen, de Verenigde Staten en India verwelkomen.

Daphne Renier, Product Manager Textiel bij Fedustria, evalueert: “Decosit werd niet overspoeld door grote menigten, maar het was een zeer gericht publiek, zodat de kwaliteit van de bezoekers de kwantiteit overtrof. Daardoor konden de exposanten ook uitgebreid tijd besteden aan hun klanten. Decosit staat garant voor kwaliteitsvolle contacten en een zeer persoonlijke aanpak in een gemoedelijk kader. Daarmee onderscheidt Decosit zich van de vaak grootschalige beurzen.”

Snel vooruit naar 2023
Het brede aanbod van interieurtextiel – gaande van meubelstoffen tot raam- en wandbekleding – verzameld in het hart van Europa, is van groot belang voor zowel producenten als kopers. Voor 2023 wil Decosit nog meer buitenlandse bezoekers aantrekken met een nog sterkere en grotere Belgische vertegenwoordiging. ”België staat garant voor topkwaliteit en is het kloppend hart van de textielsector. Daarom wordt op 5 september 2023 een speciale Belgian Night georganiseerd met een bekende keynote speaker.”

Een unieke netwerkplaats
In combinatie met de geraffineerde uitstraling in Hal 10, een gerestaureerde Art Deco hal van Brussels Expo, is de locatie van Decosit perfect geschikt voor het interieur netwerkevenement van het seizoen. Daphne Renier ontvangt u dagelijks van 10.00 tot 18.00 in Hal 10 van Brussels Expo. Zij is het aanspreekpunt voor alle vragen over dit initiatief. ”Aarzel in de tussentijd niet om www.decosit.brussels te raadplegen voor het laatste nieuws over Decosit. We kijken er zeker naar uit om u volgend jaar in september te zien!”