Christophe Moers, brand ambassador en marketing man van Mobitec, meldt via zijn linkedinpagina dat het Belgische meubelmerk vorige week in de showroom in Eupen een bijeenkomst over circulariteit heeft georganiseerd.

“Ieder jaar gooien Europeanen meer dan 10 miljoen ton aan meubelen weg. Slechts een klein deel hiervan wordt gerecycled. De transitie naar een circulaire economie is een uitdaging, ook voor de meubelindustrie.”

Hij vervolgt: “Dit was het thema van onze bijeenkomst die vorige week in de mobitec showroom werd georganiseerd. Diverse sprekers spraken over dit onderwerp en lieten hun licht schijnen over diverse invalshoeken van dit thema: circulair design en productie, standaardisatie, reverse logisitcs, nieuwe business modellen, product traceability, samenwerking tussen de verschillende delen van de productieketen, industrial symbiosis, management van de stromen van productieresten en dergelijke. Hoewel deze verandering niet eenvoudig is zijn we onderweg en komen er van alle kanten initiatieven en oplossingen. Design speelt hierbij een belangrijke rol!”

Christophe bedankt de sprekers tijdens de conferentie: Sara Boxus, susanna campogrande, Charlotte Vandierendonck, Frederik Delbart, Perrine Mercenier, Pauline Pötgens, Luc Genot, Thomas Lommée, Stefaan Cognie, Guy De Muelenaere en Dominique Amodei. Plus de instanties met wie samen het evenement werd georganiseerd: Wallonie DesignFedustriaWOOD.BEEKLO,
Plus het ERDF en Mieux programma, Circular Wallonia , de Interreg projects Euregio Meuse-Rhine Wanderful.stream en Interreg France-Wallonie-Vlaanderen.