Het Belgische Recor NV heeft bij de rechtbank in Hasselt uitstel van betaling aangevraagd. De situatie rond de stilgevallen vraag naar meubelen noopt het familiebedrijf om tijdelijk een betalingspauze in te lassen. Dit geldt alleen voor Recor NV in Hasselt, niet voor Recor Bedding NV in Genk.

De verklaring van de Belgische fabrikant luidt als volgt: : De meubelsector zit in volle transformatie en de markt gaat al enkele jaren achteruit. Recor NV (hoofdzetel Hasselt) is volop bezig met de implementatie van een nieuw businessplan. Met de 3e generatie in het bedrijf, een versterking van het directieteam, een duidelijke strategische visie en 7 decennia vakmanschap staat alles in de steigers. In onze thuismarkt zagen we begin dit jaar een lichte groei. Internationaal lagen de zaken evenwel anders. Een aantal belangrijke orders werd on hold gezet met directe impact op de omzet van Recor NV. De COVID-19 cisis heeft daar nog een stevige schep bovenop gedaan. Zo kwam de aanvoer van grondstoffen, bijvoorbeeld Italiaans leder, in het gedrang door deze crisis met gevolgen voor onze productie en logistiek. Bovendien moesten de meubelwinkels noodgedwongen hun deuren tijdelijk sluiten ten gevolge van de lockdown met grote impact op onze orderportefeuille. Dit alles dwingt ons om het business plan te herbekijken en te versnellen. We leven nu immers in een andere wereld.”

“Recor NV kan geen beroep doen op het Corona steunfonds van de Belgische overheid en is bijgevolg genoodzaakt om andere oplossingen te zoeken. In die context heeft Recor NV op maandag 27/4/2020 een verzoekschrift bij de Ondernemingsrechtbank te Hasselt ingediend om een procedure voor bescherming ten aanzien van onze schuldeisers (WCO: wet betreffende de continuiteit van de ondernemingen) op te starten. Het bedrijf drukt hiermee even op de pauzeknop om in alle rust en sereniteit naar oplossingen te zoeken. ”

“De WCO procedure geldt enkel voor Recor NV (hoofdzetel Hasselt), niet voor Recor Bedding NV (hoofdzetel Genk) of andere vennootschappen van de meubelgroep.”