Minotti heeft de Archiproducts Design Awards 2020 in de categorie Meubilair gewonnen met de Torii sofa. Deze sofa is ontworpen door de Japanse ontwerper Oki Sato. Sato is hoofd van de fameuze Nendo designstudio.

  

De Torii is een bank die lijkt te zweven, gekenmerkt door dunne profielen, compacte afmetingen en couture-achtige details. Waarbij de details van het metalen frame, een duidelijke verwijzing naar de “torii” (de toegangspoort tot de Shinto-schrijnen in Japan), zijn geïnspireerd door deze Japanse traditie.

”De rugleuning kan hoog of laag zijn en wordt versterkt door verticale biezen die langs de omtrek van de demping lopen, wat de elegante, coutureachtige kwaliteit van het vakmanschap onderstreept.” Verrijkt met een marmeren oppervlak, harmonieus geïntegreerd in de lengte van het onderstel, maakt de Torii-bank deel uit van een zeer breed assortiment, dat naast salontafels en consoles ook fauteuils, lounge- en eetstoelen, bladenrekjes en voetenbanken omvat.

De prestigieuze prijs is een eerbetoon aan de creativiteit en kwaliteit van Minotti en aan de synergetische samenwerking van het merk met Oki Sato en de Japanse studio.