Het is feest bij Trendhopper, want zij viert haar 40-jarig bestaan! Naast dat dit feest in de winkels en op het hoofdkantoor gevierd wordt, viert Trendhopper dit ook graag met haar klanten door middel van diverse acties en festiviteiten gedurende het hele jaar.

De geboorte van Trendhopper

Deze trendy woonformule is ontstaan uit een samenwerking van enkele meubeldetaillisten die de meer trendy instelling van de consument zagen aankomen. Binnen hun bestaande meubelzaken begonnen ze een shop-in-shop onder de naam ‘Trendhopper’. In deze shop werd een hip assortiment aangeboden dat specifiek was afgestemd op mensen die actueel en jong wilden wonen. Vanaf dit punt groeide Trendhopper uit tot een bekend merk op het gebied van interieur.

Van ’sfeermakers, die verrassend uitpakken’ naar ‘Typisch Trendhopper’

Trendhopper boekte resultaat en werd groter toen zij fuseerde met meubelmeeneemformule Inkets. Inkets werd opgeheven en alle winkels gingen door onder Trendhoppers naam, waardoor de teller meteen op 33 Trendhopper-winkels stond. Trendhopper groeide uit tot een bekend begrip in Nederland, dat versterkt werd door een tal van radiospots, aanwezigheid op de tv met onder andere het goed bekeken ‘Eigen Huis en Tuin’ op RTL4 en de 10 Daverende Dagen.

Trendhoppers pay-off is in de loop der tijd meerdere malen gewijzigd. Van het nostalgische ’sfeermakers, die verrassend uitpakken’ naar ‘Typisch Trendhopper’, maar ook de diverse woonconcepten werden regelmatig in een nieuw jasje gestoken om verrassend te blijven voor de consument.

Overname door Interieur Partner Ring/VME Nederland B.V.

Sinds 2012 is Trendhopper aangesloten bij Interieur Partner Ring/VME Nederland B.V.. Dit was het startpunt voor de ontwikkeling van een nieuwe conceptuitstraling die uiteindelijk uitgerold werd in de winkels. Moedermaatschappij VME Einrichtungspartnering GmbH in Bielefeld, Duitsland raakte zo enthousiast over deze nieuwe uitstraling, dat zij in 2021 besloot om Trendhopper in Duitsland te omarmen voor de leden aldaar. Eind december 2021 werden de eerste 2 vestigingen van Trendhopper in Duitsland geopend, in Kassel en Korbach. Op dit moment staat de teller op 8 winkels in Duitsland, 21 in Nederland en heeft Trendhopper ook een webshop.

Een interieur dat bij iedere consument past

Trendhopper inspireert vandaag de dag nog steeds met de nieuwste woontrends die terug te zien zijn in de uitgebreide collecties. Van sfeervolle banken en eettafels tot must have woonaccessoires en verlichting; bij Trendhopper vindt de consument alles om een persoonlijk interieur te creëren. En dat persoonlijke aspect komt terug in het Kies & Customize-concept. Met het unieke Kies & Customize-concept stelt de consument zelf van opstelling tot bekleding een meubel samen en dat is Typisch Trendhopper.

Feestelijke acties en specials

Voor deze 40e verjaardag, pakt Trendhopper uit met feestelijke acties en specials. De verjaardag wordt afgetrapt met 40 sfeervolle producten die de consument nu shopt met toffe kortingen. Daarnaast krijgen consumenten vanaf week 7 bij besteding van minimaal 100 euro in de winkels een feestelijke mok inclusief mug cake cadeau en als kers op deze taart, krijgt iedereen die in 2024 40 jaar is geworden/wordt, deze mok inclusief mug cake gratis mee naar huis!

Tot eind 2024 trakteert Trendhopper de consument op nog veel meer festiviteiten, maar dit blijft nog even geheim.