Op 3, 4 en 5 juni vindt Design District plaats in de Van Nelle Fabriek, Rotterdam. Een van de exposanten is Turbit Interieur Afenturen, dat deze keer het merk Bedont zal presenteren. Deze Italiaanse meubelfabrikant maakt houten stoelen en tafels en valt op door een bijzondere vormgeving.

De collectie van Bedont is geschikt voor verschillende ruimtes in de project- en woningmarkt. Van stoel tot tafel of een ander functioneel opvallend meubel-object, modellen van Bedont zijn functioneel en een aanwinst voor de ruimte. Meerdere stoel-modellen uit de collectie zijn stapelbaar.

In het materiaal komen we naast het massief beuken, essen of eiken hout ook kwaliteiten als lariks en dennen tegen. Afwerking mogelijk in beits en olie. Het hout waarvan de meubelen worden gemaakt is PEFC en FSC gecertificeerd. Een mooi voorbeeld is de Drive, die afgebeeld is: frame in massief essen, rug van massief gebogen essen, zitting van multiplex met een essen fineer top. Uitvoeringen zijn gebeitst of gelakt. Ook beschikbaar in een gestoffeerde variant. Het ontwerp is van Lorenz + Kaz.