Het failliete Deense meubelbedrijf Tvilum is overgenomen door een Deense beleggersgroep, na het faillissement begin februari. Met de overname blijven 504 banen van de 598 bewaard. Dat meldt de curator in een persbericht. De belangrijkste belegger is Viking Trading ApS, daarnaast bestaat de groep investeerders uit de Tvilum foundation en de directeur van Tvillum, Torben Porsholdt.

Vóór het faillissement van begin februari stelde de meubelfabriek 598 werknemers tewerk. Tvilum is een van de grootste producenten van flatpack meubelen ter wereld. De meubelfabriek heeft fabrieken in Fårvang en Kjellerup. Een dochteronderneming in Polen, die niet failliet is, maakt eveneens deel uit van de transactie. Directeur Torben Porsholdt vertelt in de Deense pers dat de orderportefeuille van Tvilum nog altijd vol zit. Op dit moment concentreert men zich in Denemarken op het herstarten van de productie en het contact met alle klanten. Advocaat Ulrik Holsted-Sandgreen van het advocatenkantoor Horten, de curator van het faillissement, zegt dat sinds de faillissementsonderhandelingen is onderhandeld met verschillende partijen over een mogelijke doorstart.

Voor het faillissement was de Amerikaanse Revolution Capital Group eigenaar. De Deense media melden dat de fabrikant ondanks een miljarden omzet kampte met aanhoudende tekorten. De meest recente gepubliceerde financiële verklaring voor 2016 toonde een verlies van 11 miljoen Deense kronen. De laatste vijf jaar zou het bedrijf 358 miljoen kronen hebben verloren.