Malaysian International Furniture Fair (MIFF), de grootste vakbeurs voor deze regio, heeft een zeer succesvolle editie achter de rug met een omzet (dit is een ouderwetse inkoopbeurs) van 1.21 miljard dollar (1,11 miljard euro) aan orders. De beurs werd van 1 tot en met 4 maart gehouden.

Deze omzet is 19 procent hoger dan de opbrengst van de vorige editie in 2019, net voor de pandemie. Er deden 673 bedrijven mee en er waren bezoekers uit 136 landen. De organisatie denkt dat het opgekropte gevoel van al die jaren niet fysiek kunnen inkopen tot een positieve uitbarsting is gekomen deze keer. De beurs ziet hierin een voortdurend bestaansrecht van zichzelf als internationaal platform voor de meubelhandel in Zuidoost Azië. De deelnemers dit jaar kwamen uit 11 landen en regio’s: Maleisië, China, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Zuid Korea, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam. Er kwamen in totaal 19.275 bezoekers naar de beide beurslokaties (MITEC en WTCKL) in Kuala Lumpur.

Deze bezoekers kwamen voor bijna 30 procent van buiten het thuisland en 40 procent was voor de eerste keer op deze beurs. De meeste bezoekers waren van Aziatische origine (China voorop, gevolgd door Singapore en India), gevolgd door bezoekers uit de Verenigde Staten en Australië. Meer dan 80 procent kwam langs om direct in te kopen, met name meubilair voor de eetkamer, slaapkamer, woonkamer en kantoor plus gestoffeerde sofa’s en meubelen voor in de keuken. “MIFF 2023 heeft de verwachtingen overstegen. We zijn dankbaar voor de enorme steun vanuit de meubelindustrie, de deelnemers en de bezoekers. Iedereen was er weer om alles te bekijken en in te kopen. Er was veel energie tijdens deze editie en we kijken ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te begroeten wanneer we 30 jaar bestaan als beurs. Deze editie zal nog groter en beter worden”aldus Kelie Lim, General Manager van de MIFF.

Veel blije exposanten hebben al een stand geboekt voor volgend jaar, vaak nog grotere stands dan dit jaar. De datum in 2024 is hetzelfde als deze keer: 1 tot en met 4 maart 2024. Voor meer informatie: www.miff.com.my