Veldeman Group, gevestigd in Oudsbergen, heeft in februari een transformatieplan aangekondigd om het bedrijf toekomstgericht te versterken en financieel gezond te laten opereren. Op dat moment had het bedrijf een akkoord bereikt met een consortium van investeerders om een financiële injectie te doen in de groep. Veldeman Group was in afwachting van de officiële afronding van de intrede van deze investeerders voordat zij haar verdere plannen bekend zou maken. 

Recentelijk heeft één van de investeerders zich teruggetrokken om redenen die niet nader zijn gespecificeerd. “We vinden dit natuurlijk jammer”, aldus Valerie Veldeman. “We geloofden sterk in de samenwerking en langetermijnvisie die we samen hadden voor onze organisatie.” De andere investeerders in het consortium hebben nog steeds vertrouwen in de toekomstplannen om het bedrijf te versterken. Ook nieuwe interessante kandidaat-investeerders zijn geïnteresseerd om mee aan boord te komen. Concrete gesprekken lopen alvast. “Deze partijen hechten, net als wij, ontzettend veel waarde aan het welzijn van medewerkers en de lokale productie”, vertelt Valerie. “Het behoud van onze cultuur, familiale waarden en werkgelegenheid zijn onze grootste prioriteit.” 

 

Hierdoor heeft het bedrijf momenteel extra kostbare tijd nodig om de toekomstplannen verder te kunnen waarmaken. Om de continuïteit en het behoud van werkgelegenheid te maximaliseren, is het in dit stadium nodig om de overgang te maken van de bestaande GRP-I naar een zogenaamde GRP-III, ook gekend onder de noemer “gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag”. Deze reorganisatieprocedure is afgelopen vrijdag 19 mei goedgekeurd door de rechtbank van Tongeren. 

 

 

“Er blijft enorm veel geloof in ons potentieel en onze knowhow, die wordt versterkt door onze cultuur en eigenheid. Onze mensen maken het verschil en vormen het essentieel bestanddeel van deze procedure”, geeft Valerie aan. “Onze medewerkers, hun kennis, vaardigheden en motivatie, blijven in deze fase het meest essentiële aspect van onze bedrijfsvoering. Het is eveneens dankzij hen dat we sinds 1954 één van de meest toonaangevende beddingfabrikanten in Europa zijn. Onze klanten en leveranciers zijn steeds belangrijke partners geweest, ook nu in tijden van verandering.”

 

 

”Ons doel is absoluut om onze activiteiten voort te zetten”, verduidelijkt Valerie. Veldeman geeft aan dat ze in open communicatie blijven met alle klanten en leveranciers om hen op de hoogte te houden van elke stap in deze periode. Het bedrijf benadrukt dat ze operationeel blijven en de gevolgen voor hun klanten zo klein mogelijk houden. 

“We doen er alles aan om de duurtijd van de GRP-III periode tot een absoluut minimum te beperken. We zijn alvast positief over de voortgang van het dossier”, benadrukt Valerie. Meer concrete informatie zal binnenkort beschikbaar zijn.