Gaat het zover komen dat we straks alleen nog maar kunnen (woon)winkelen bij grote ketens? Laten we hopen van niet! Net zo verbijsterd als INretail waren wij bij het lezen van hun persbericht:

Zojuist werd gepubliceerd hoe de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) voor door de coronacrisis gedupeerde ondernemers gaat werken. Mode, schoenen, sport en woonwinkels komen er niet voor in aanmerking.

Dit is de reactie van INretail:
“Het is verbijsterend dat ondernemers met mode, schoenen, sport en woonwinkels niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling. Ze worden door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld. Minister-president Rutte adviseerde heel Nederland nota bene: ‘blijf thuis’. Onderzoek van INretail toont aan dat omzetten sinds de corona uitbraak tot bijna nul zijn gekelderd.

Veel winkelondernemers voelen nu de economische noodzaak om hun winkeldeuren weer te openen. De branche heeft strenge brancheprotocollen opgesteld. Zij plaatst desondanks vraagtekens of het TOGS-nieuws past bij het veiligheidsbeleid van een ‘intelligente lock down’ van de overheid.

De non-food retail wordt zwaar getroffen door de impact van het corona virus. Maatregelen die de liquiditeitspositie van retailers verbeteren zijn keihard nodig.  Als de TOGS-regeling niet voor winkels werkt, dan bespreken we nog liever vandaag dan morgen met de ministeries EZ en Financiën een aantal branche specifieke oplossingen. Iedere dag worden bijvoorbeeld fashion en schoenencollecties minder waard. Een snel werkende oplossing kan niet langer op zich laten wachten.”

We zijn benieuwd of de overheid hier nog verandering in gaat brengen. We houden het voor jullie in de gaten!