Hoe kan comfort gecombineerd worden met kleine woonruiten? Deze vraag houdt de interieurwereld bezig, van New York tot Berlijn en van Tokyo tot Zoetermeer. Woonruimte is schaars, zeker in de grote mega-steden die nog altijd zeer in trek zijn als woon- en werkplek. Het resultaat: huren en huizenprijzen blijven stijgen, dus moeten steeds meer mensen genoegen nemen met een compacte woonruimte, het tiny living, Dit betekent echter niet dat er nu zonder comfort moet worden gewoond. Dit is dus de grote uitdaging voor fabrikanten, leveranciers en ontwerpers. Interzum, als leidende vakbeurs voor leveranciers aan de meubelindustrie, speelt hier op in met het tonen van Tiny Spaces tijdens de komende editie van de beurs (21-24 mei, Keulen).

Deelnemende bedrijven aan Tiny Spaces zijn Atim, Blum, Hettich, Hommel, Häfele en Pessotto – deze firma’s zullen hun oplossingen voor compact wonen laten zien. Traditioneel waren het de leveranciers die als eersten vernieuwingen in materialen voor de meubelindustrie toonden. Nu gaan ze een stap verder en wijzen ook de weg in een meer conceptuele richting. Bezoekers aan Tiny Spaces zullen zelf ondervinden hoe vernieuwend en verrassend comfortabel wonen op een klein oppervlak kan zijn. Voorbeelden zijn een combinatie van sofa en bed van Pesotto en een meubel met wel 10 verschillende functies van Atim. Blum erkent de trend van kleiner wonen, maar ziet ook nog mogelijkheden voor ruimere apartementen en losstaande huizen. Hommel toont een compleet mini-apartement.

Andere thema’s op de beurs zijn digitalisatie en nieuwe materialen. De organisatie verwacht weer veel bezoekers in Keulen eind mei. Op de foto een impressie van de persconferentie van interzum 2019. dat al een beetje oogt als Tiny Living.

www.interzum.de