Meest recente aanwinst in de QLIV-collectie is salontafel CoCo. Een vernieuwend ontwerp van Carolina Wilcke, wiens werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder, met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen.

“Salontafel CoCo is een uiterst verfijnde eyecatcher. Wilcke brengt hiermee een eerbetoon aan ambachtelijke houtbewerking. De ongecompliceerde geometrische objecten, die het onderstel van de tafel vormen, zijn een knap staaltje vakmanschap en maken deze tafel uniek. Deze salontafel is een ruimtelijke sculptuur, die vanuit iedere positie en hoek weer een andere uitnodigende compositie geeft. Het ontwerp is stoer en elegant, verfijnd en verrassend, design- eigenschappen waardoor ontwerpster Wilcke en QLIV een perfecte match zijn”, aldus QLIV.

CoCo is verkrijgbaar in massief Frans eiken en massief Amerikaans noten. Ook is het blad leverbaar in travertine, prachtig massief natuursteen, met een open structuur. “Eiken past mooi in een licht en Scandinavisch interieur en kan naar smaak worden samengesteld door de keuze uit 8 verschillende afwerkingen. Kies bijvoorbeeld uit White Wash, Stone Grey of Coal Black en bepaal hiermee de kleur en uitstraling van jouw salontafel. Een prachtige optie is Amerikaans notenhout. Notenhout heeft een warme kleur en een schitterende tekening. Hou je van de bijzondere uitstraling van natuursteen en het spannende contrast tussen het blad en het onderstel? Kies dan voor een blad van travertine, gecombineerd met een onderstel in een houtsoort naar keuze.”

Het onderstel wordt gemaakt van massieve houten blokken die aan elkaar worden gelijmd en tot in perfectie worden afgewerkt om een boog te creƫren. Dit is een traditioneel houtbewerkingsproces, waar veel handwerk bij komt kijken. CoCo wordt, net als alle QLIV-producten volledig in Nederland geproduceerd om de ecologische voetprint klein te houden en de beste kwaliteit en afwerking te garanderen.