Op maandagmiddag 14 februari reikte gedeputeerde mevrouw Willy de Zoete, het predicaat Hofleverancier uit aan Visser Meubelen uit Sommelsdijk. De gedeputeerde verving de Commissaris van de Koning – Jaap Smit. De uitreiking vond plaats in de winkel aan de Sommelsdijkse Haven. Vanwege coronamaatregelen bestond het aantal aanwezigen uit een besloten gezelschap, waaronder burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

In 2021 bestond Visser Meubelen 150 jaar. Vanwege de coronamaatregelen werd de uitreiking van het predicaat een jaar uitgesteld. In de negentiende eeuw was Herman Visser de oprichter in het jaar 1871. Hij kwam vanuit Blokzijl en vestigde zich in Sommelsdijk. Zijn zoon Gerard Visser nam de zaak over, die vervolgens het stokje over gaf aan zijn zonen Herman en Gijs Visser. Aansluitend wisselde de zaak van eigenaar naar de familie Beeke en sinds 1998 is Visser Meubelen in handen van huidige eigenaars Leo en Caroline Bezemer. Inmiddels is de meubelzaak een begrip op Goeree-Overflakkee.

Hoog bezoek
Gedeputeerde Willy de Zoete, reikte het predicaat van Hofleverancier uit aan de familie Bezemer en hield een toespraak waarin zij refereerde naar het bijzondere jubileum van 150 jaar. Ook burgemeester Grootenboer-Dubbelman sprak een woordje tot de aanwezigen en gaf complimenten aan de familie Bezemer en hun voorgangers: “Visser Meubelen is een begrip in de omgeving, een bedrijf van grote betekenis voor de gemeente Goeree-Overflakkee, op economisch vlak en met een uitgebreid aanbod voor inrichting.”

foto: Wim van Vossen