Het Noorse meubelmerk Ekornes heeft een nieuwe CEO benoemd en zij heet Tine Hammernes Leopold. “Ik ben blij om bij het Ekornes team te komen als de nieuwe CEO en kijk er naar uit om de mensen, merken, partners en consumenten te leren kennen”, zo zegt zij.

“Tijdens haar 90-jarige geschiedenis vol innovatie en internationale groei is Ekornes een wereldspeler geworden in hoogwaardig meubilair, waaronder het merk Stressless, een van de bekendste meubelmerken ter wereld. Ik ben echt onder de indruk van de rijke erfenis van Ekornes”, aldus de nieuwe CEO. “Het is een van de weinige Noorse bedrijven die kan terugkijken op bijna een eeuw lang automatiseren van de productie en naar het opbouwen van een succesvol internationaal merk.”

Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiding geven aan Scandinavische consumer brands zoals de Orkla Group. Ruihai Zhao, voorzitter van de bestuursraad van Ekornes zegt over haar: “De raad van bestuur is blij met Tine als CEO van Ekornes. Onze visie blijft het verbeteren van het dagelijkse leven van mensen over de hele wereld met kwaliteitsproducten en we gaan door met het ontwikkelen van de trotse historie van het bedrijf, de cultuur en de sterke merken.”

Tine treedt toe als CEO vanaf dit najaar. De huidige CEO Fredrik Ødegård Nilsen zal haar als deputy CEO en CFO bijstaan vanaf dat moment.