GARANT Nederland, VME Nederland, Euretco Wonen en het bestuur van Internationale Meubel Groep laten in navolging van Inretail van zich horen. Middels een brief sporen zij duizenden ondernemers aan om via sociale media zoveel mogelijk aandacht te genereren voor de mogelijkheid om de winkels veilig te kunnen openen.

”Van gesloten winkels worden we niet blij”, zo start VME directeur Hendrik Voortman zijn brief aan de ondernemers.

”Zoals waarschijnlijk bekend heeft INretail een structureel scenarioplan opgesteld om op een veilige manier winkels te openen. Vanuit Directie en Raad van Advies van GARANT, VME Nederland, Euretco Wonen en het bestuur van Internationale Meubel Groep, vinden wij dat we net als vorig jaar ons geluid en support moeten laten zien.”

”Nu het nog onduidelijk is of en in hoeverre de lockdown voor winkels opgeheven gaat worden willen we oproepen bijgaande banners juist NU via uw sociale kanalen te plaatsen en zoveel mogelijk te delen om hier meer aandacht voor te genereren. Want we denken dat we het over één ding allemaal wel eens zijn: er is meer mogelijk dan ons nu wordt toegestaan.”

‘Alvast bedankt uw inspanningen in deze!”

Henk Voortman benadrukt dat deze communicatie na uitgebreid overleg met INretail tot stand is gekomen.

De social banners zijn via onderstaande links te downloaden om te delen op de betreffende social media kanalen: 

Het voorstel voor begeleidende copy luidt:
”Met een paar aanpassingen is het mogelijk alle winkels veilig te openen. INretail heeft hiervoor een structureel scenarioplan opgeleverd. Wij passen onze winkels aan naar waar de situatie op dat moment om vraagt. Veilig en lokaal winkelen, het kan! #maakhetmogelijk”