Uit de Relaxstoelen Marktmonitor 2022 blijkt dat men bij de aanschaf van een relaxstoel vooral let op de woonstijl, kleur, het materiaal, de functies, het merk of de winkel en in toenemende mate de prijs.

Bij het kiezen van een relaxstoel zijn er verschillende factoren waar men op let, zoals:

Comfort
Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een relaxstoel is het comfort. Het is belangrijk om te testen hoe comfortabel de stoel is door erin te zitten en te liggen. Men let op de vulling, de afmetingen en de ondersteuning van de rug en nek.

Maat
Men kiest een stoel die past bij de lichaamslengte en -gewicht. De stoel moet groot genoeg zijn om comfortabel in te kunnen zitten of liggen. Men overweegt ook of de stoel voldoende ruimte biedt voor de favoriete zithouding. Daarnaast moet de stoel in de beschikbare ruimte passen.

Stijl
Relaxstoelen zijn er in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat de moderne en design woonstijl favoriet zijn bij de meeste consumenten.

Materiaal
De materialen die worden gebruikt voor de bekleding en constructie van de stoel zijn ook belangrijk. Men kan bijvoorbeeld kiezen tussen een leren, stoffen of synthetische bekleding en of het frame van de stoel duurzaam genoeg is voor dagelijks gebruik.

Verstelbaarheid
Veel relaxstoelen zijn verstelbaar om de zithouding aan te passen. Men let op hoeveel standen de stoel heeft en hoe gemakkelijk de verstelling gaat. En of de stoel een elektrische bediening heeft.

Extra functies
Sommige relaxstoelen hebben extra functies zoals massage- of verwarmingsfuncties. Sommige consumenten hechten hier waarde aan.

Onderhoud
Het is ook belangrijk om te kijken naar het onderhoud van de stoel. Sommige materialen zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Men kijkt ook of de bekleding afneembaar is en in de wasmachine kan worden gewassen.

Door rekening te houden met deze factoren kan men een relaxstoel kiezen die comfortabel is en past bij de wensen en behoeften. Dit is terug te lezen in de Relaxstoelen Marktmonitor 2022 van Marktdata.nl. Meer info: www.marktdata.nl/rapporten/Relaxstoelen-Marktmonitor-2022