‘Hybride werken’ lijkt het nieuwe toverwoord binnen kantoorhoudende organisaties. Maar wat betekent de term eigenlijk? Hoe implementeer je hybride werkvormen op verantwoorde wijze? En welke beren zijn er daarbij op de weg? Om deze vragen te beantwoorden organiseren Aestate/Ontrafelexperts, het Center for People and Buildings (CfPB), TU Delft en TU Eindhoven een online evenement.

Het webinar ‘Van Thuis naar Hybride’ wordt gehouden op donderdag 1 juli. Het evenement is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig geïnteresseerd is in hybride werken. “Gedurende een groot deel van 2020 voerden wij een grootschalig onderzoek uit naar thuiswerken onder 40.000 kenniswerkers”, aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam. “Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kunnen we belangstellenden informeren over verschillende belangrijke onderwerpen die verband houden met de implementatie van hybride werkvormen.”

Het webinar bestaat onder meer uit verschillende kennissessies, waar deelnemers door de onderzoekers geïnformeerd zullen worden over de uitkomsten en implicaties van het grootschalige onderzoek. Juist die wetenschappelijke invalshoek is belangrijk, stelt het onderzoeksteam van Aestate/Ontrafelexperts, CfPB, TU Delft en TU Eindhoven. “Er wordt door verschillende partijen momenteel veel geroepen over hybride werken, vaak zonder dat er een gedegen basis voor is. Wij vinden het belangrijk om feit en fictie te scheiden.”

Programma

Het programma ziet er donderdag 1 juli als volgt uit:

 

14:00 – 14:10 uur Welkom en toelichting programma

 

14:10 – 14:40 uur Toelichting onderzoeksresultaten

 

14:40 – 15:05 uur Keynote van Folkert Hersman, De Nederlandsche Bank

 

15:05 – 15:15 uur Pauze

 

15:15 – 16:00 uur Parallelsessies over de onderwerpen Leiderschap, Productiviteit, Nieuwe medewerkers en Werkgeluk

 

16:00 – 16:05 uur Pauze

 

16:05 – 16:20 uur Pitch vervolgonderzoek: Werk in Transit

 

16:20 uur Afsluiting

Inschrijven

Deelnemers aan het webinar ontvangen het integrale onderzoeksrapport van het We Werken-onderzoek alsmede een e-zine, waarin op basis van de onderzoeksuitkomsten ervaringen, visie en discussiepunten worden gedeeld in artikelen, columns, infographics en mini-podcasts. Kosten voor deelname aan het webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ bedragen 95 euro excl. BTW per persoon. Inschrijven kan via de website  www.wewerkenthuis.nl/webinar-van-thuis-naar-hybride-werken