Welriekende winsten voor keukenkampioen Ben Mandemakers

‘De Brabantse miljardair was al een paar plekken gestegen in de spiksplinternieuwe Quote 500. Niet geheel ten onrechte, zo laten de meest recente cijfers van zijn Mandemakers Groep zien.’

Hij doet allang niet meer alleen in keukens, meubels en sanitair. Zoals iedere slimme belegger heeft Mandemakers zijn fortuin gespreid. Private equity, vastgoed en de autohandel hebben ook zijn aandacht. Niet alle eitjes in één mandje dus. Toch blijven die keukens de ruggegraat van zijn bedrijvenimperium en zelfs een pandemie – en bijbehorende lockdown – kon geen roet in het eten gooien. De jaaromzet ging door de magische €1 miljard en de winst tikte bijna €90 miljoen aan.

Keiveul

Is dat veul? Keiveul zelfs. De winst verviervoudigde ten opzichte van 2019. Gewoon, omdat de kosten veel minder hard stegen dan de omzet. Geen gekokkerel met cijfers en dat zien we ook terug in de kasstromen. Maar liefst €137 miljoen gutste uit de gewone bedrijfsuitoefening.

Lees hier verder bij. onze vrienden van Quote Magazine. In aankomende editie van Interior Business Magazine vind je de speciale Quote abo aanbieding.