Een vast onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan is de SaloneSatellite, waar startende ontwerpers hun producten laten zien aan het beurspubliek. Om deze starters een steuntje in de rug te geven worden er awards uitgereikt en dit jaar zijn in de prijzen gevallen: leder uit Japan, een stoel uit Duitsland en net niet driedimensionale objecten uit, opnieuw, Japan. Eervolle vermeldingen van de jury zijn er voor kindermeubilair uit Kroatië, een Italiaanse lamp en een Australische koffiekruk. Het weerspiegelt het internationale karakter en de diversiteit van deze jaarlijkse verzameling talenten.

De winnaar dit jaar is dus geen product, maar een materiaal. Kobe Leather van Kuli-Kuli uit het Japanse Kobe is bijzonder omdat de huiden van de Kobe runderen, die gefokt (en gemasseerd) worden voor hun bijzonder hoog aangeslagen vlees, tot nu toe nog nooit werden gelooid en gebruikt. Kuli-Kuli vond dit terecht zonde en werkt nu samen met lokale looierijen. Het kan als meubelstoffering worden toegepast, maar eigenlijk voor alles waar leer aan te pas komt in het interieur.

Zilver is er voor de Halo van Studio Philipp Hainke: een stoel gemaakt van hennep en caseïne (melkeiwit). De jury was onder de indruk van de gekozen materialen en het uiteindelijke design van deze stoel.

De derde plaats is er voor Baku Sakashita met 2.5 dimensionale producten. Wat betekent dit? Het zijn draden met een diameter van 0,3 mm (dus 3D) die zo vlak zijn dat het op papier getekend lijkt (2D, dus het zit er tussenin). Meer conceptuele kunst dan concrete producttoepassing, maar dat hoort bij deze wedstrijd.

De eervolle vermeldingen zijn ook de moeite waard: Koko Loko (van het Kroatische Koko) is een modulair meubelsysteem voor kinderen uit acht modules. Kinderen bouwen hun eigen meubelen. De Nebula lamp van StudioMirei lijkt op een ruimtewolk en is gemaakt van vezels uit bananenbladeren. De Rong Design Library heeft deze twee eervolle vermeldingen een verblijf in hun werkruimte aangeboden om deze ontwerpen nog verder te verfijnen. De laatste eervolle vermelding is de Intesa Sanpaolo Special Prize voor Melbourne Movement/ Kristen Wang. Zij ontwierp de RE.BEAN koffiekruk gemaakt van hergebruikte koffiedrab: ruikt goed volgens de jury en is volledig afbreekbaar.  Bijzonder genoeg voor de foto bij dit artikel.