Op 22 oktober, de avond voordat de komende editie van ORGATEC in Keulen opent, vindt het eerste Wereldkampioenschap kantoorstoelhockey plaats. Deze tak van sport is precies wat de naam zegt: hockey vanuit kantoorstoelen. Jens Fislage, directeur van de Duitse kantoorinrichter BKE Fislage, is de bedenker van deze sport. Duitsers nemen iedere sport uiterst serieus: het German Masters toernooi van vorig jaar in Bremen trok ongeveer 1.000 bezoekers. Een sfeerimpressie ziet u op de foto.

Voor dit jaar wil Fislage meer: om te beginnen is de setting verplaatst naar de grootste Europese beurs voor projectmeubilair, ORGATEC. Op deze manier hoopt hij internationale teams op de been te krijgen voor dit WK. De eerste teams hebben zich inmiddels al aangemeld. Fislage is wild enthousiast: “Binnen de branche wordt de datum al omcirkeld. De aanvragen van buiten Duitsland komen binnen. We willen gebruik maken van de speciale sfeer die op vakbeurzen hangt op de avond voor de eerste dag.”

Naast het sportieve element is het WK ook bedoeld als kwaliteitstest voor de deelnemende stoelen. Fislage noemt het de eland test van de kantoormeubilair industrie. Uiteraard is een extra activiteit bij dit evenement het netwerken door de toeschouwers en de deelnemers. Mooie herinneringen en een stapel visitekaartjes zijn de opbrengsten van dit toernooi, zo belooft de uitvinder van de sport.

Meedoen kost 290 euro per team, dit bedrag wordt geheel gedoneerd aan een goed doel voor kinderen. Wie de sport wil uitproberen: iedere dag tijdens de beurs (23-26 oktober) kan er tussen twee en vijf uur in de middag worden geoefend zonder vooraf aan te melden. Bedrijven die met hun medewerkers en klanten een wedstrijdje willen spelen? Dat kan tussen 5 en 10 in de avond. Meer informatie over wat, hoe en waar:  https://orgatec.chairhockeymasters.de/language/en.