Tijdens de Salone del mobile, van 9 tot en met 14 april in Milaan, presenteert Royal Delft de nieuwe collectie Proud Mary en de samenwerking Royal Delft x Osiris x Royal Leerdam Crystal. De werken zullen zowel op Masterly – the Dutch in Milano als bij de beroemde winkel 10.Corso Como worden gepresenteerd.

Delfts Blauw is het symbool van de Gouden Eeuw. De VOC brengt schepen vol Chinees porselein mee terug uit Azië, de eerste inspiratiebron voor het Delfts Blauw! Slimme Delftse ondernemers transformeerden het Aziatische porselein in een echt Nederlands icoon. De Gouden Eeuwers lieten hun status zien middels interieur, mode en de kunst aan de muur. Een van de grootste bewonderaars en verzamelaars van Delfts Blauw was Mary Stuart II, de vrouw van Stadhouder Willem III. Zij werd een ambassadeur van Delfts Blauw door de grote collecties in haar paleizen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe verzamelobject is dan ook naar deze belangrijke dame genoemd. Proud Mary is een collectie verzamelobjecten die al het ambacht van Royal Delft vertegenwoordigen. Op de foto van MC Thijs ziet u Proud Mary staan.

Royal Delft & Royal Leerdam Crystal, twee koninklijke bedrijven verbonden door het ambacht, worden door de Nederlandse topdesigner Osiris Hertman samengebracht in één creatie. Het combineren van iconisch Delfts Blauw met mond geblazen kristal zorgt voor een uniek design. Er zijn drie producten ontworpen, twee tulpenpiramides en een kaststel bestaande uit een dekselvaas en twee zijvazen.

De concepten worden gepresenteerd in het Palazzo Francesco Turati (Masterly – the Dutch in Milano) en bij 10.Corso Como aan de beroemde Corso Como winkelstraat. Tijdens Masterly – the Dutch in Milano wordt het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft gepresenteerd en Royal Delft is trots ook deelnemer te zijn, aldus het bedrijf.