Het lange wachten is beloond: de datum van ‘Milaan’ is eindelijk bekend gemaakt. De zestigste editie van de Salone wordt gehouden in 2021, niet in april zoals gebruikelijk, maar van 5 tot en met 10 september.

De voorzitter van de Salone del Mobile, Claudio Luti, meldt: “De mogelijkheid om de Salone volgend jaar te organiseren is een absolute prioriteit voor al diegenen onder ons wiens leven om design draait. We hebben de afgelopen weken heel hard geprobeerd om geen aankondigingen te doen, die later misschien moeten worden herzien in het licht van de veranderende situatie. Na langdurige en uitgebreide discussies tussen de directie van de Salone del Mobile en Fiera Milano, hebben we uiteindelijk de delicate taak om de best mogelijke oplossingen te vinden om de Salone del Mobile 2021 door te laten gaan en tegelijkertijd de veiligheid te garanderen in het licht van de huidige pandemie.

Het verplaatsen van de data van de Salone del Mobile is niet alleen een kwestie van het herschikken van de kalender, maar er moet ook rekening worden gehouden met de vele dagen die nodig zijn om de verschillende paviljoens op te zetten en te ontmantelen. Data die op hun beurt moeten passen in het schema van vele andere beurzen die in de Fiera Milano ruimtes worden gehouden. Nu we dankzij de samenwerking met Fiera Milano de best mogelijke totaaloplossing hebben bereikt, kunnen we de nieuwe datum bevestigen. De 60e editie zal voor het eerst alle productcategorieën samenbrengen, wat een bijzonder moment is.”