Onlangs werd in Bad Salzuflen de beurs ABK OPEN home georganiseerd en dit was voor de laatste keer. Niet omdat de beurs niet succesvol is geweest, maar de beurs krijgt per 1 januari 2025 een nieuwe eigenaar en de naam verandert in aanloop daarnaartoe in 2024 al in Hometex.

De beurs duurde twee dagen en trok in totaal 1.254 bezoekers, ook van buiten Duitsland. Hal 20 in Bad Salzuflen was compleet uitverkocht met 120 exposanten. De nadruk op deze beurs lag op trendy bed textiel en plaids, maar ook gordijnen waren goed vertegenwoordigd. Voor het eerst deden er ook 8 tapijtleveranciers mee aan deze bed- en woontextielvakbeurs.

Ondanks de huidige uitdagingen in de markt (lees: weinig vraag in de winkels, zeker in Duitsland) waren de deelnemers aan de beurs zeer tevreden volgens de organisatie. Alle relevante inkopers zijn langs geweest maar het bezoekersaantal van de zelfstandige detaillisten bleef achter bij de verwachtingen. Ook de nieuwe productgroepen gordijnen en tapijten zien kansen op een volgende editie van deze beurs, al gaat deze dus voortaan als Hometex door het leven. De editie van 2023 was de 12e van ABK Open.

Er waren ook 20 exposanten met slaapsystemen aanwezig op deze editie. Ook zij waren naar eigen zeggen tevreden. Ook al hebben ze aangegeven eerder deel te nemen aan de komende zomereditie met grotere stands (deze beurs is er twee keer per jaar). Als zij zich hieraan houden kan het beursoppervlak vergroot worden naar 3 hallen, zo verwacht men in Bad Salzuflen. Op woensdagavond was er de Messeparty met eten, muziek en goochelaars aan tafel voor een ontspannen stemming. Hometex zomer is er op 19 en 20 juni, Hometex herfst (home) op 202 en 21 november 2024.

www.hometex.de