Ambiente 2022 zal wederom de belangrijkste beurs voor consumentenproducten zijn, zo stelt de organisator Messe Frankfurt. Meer dan 2.400 deelnemers uit 74 landen hebben zich aangemeld voor de komende editie die plaatsvindt vanaf 11 tot en met 15 februari 2022.

Op meer dan 272.000 vierkante meter gaan bezoekers een omvangrijk aanbod aan producten maar ook informatie en inspiratie vinden. Iedereen kijkt er naar uit om elkaar na 24 maanden weer te kunnen zien in Frankfurt. Wat de veiligheid betreft, de partners van Messe Frankfurt buiten Europa bevestigen dat deelnemers en bezoekers voldoende gevaccineerd naar de Duitse handelsstad willen afreizen.

“Elf weken voor de start van Ambiente 2022 op 11 februari is een ding duidelijk: Ambiente blijft de belangrijkste beurs internationaal gezien op ons gebied”, aldus Philipp Ferger namens Messe Frankfurt. “We zijn voor 87 procent gevuld in vergelijking met de laatste keer in 2020. Er zijn 22 verdiepingen beschikbaar met de nieuwste producten en trends, een uitgebreid randprogramma en de gelegenheid om face-to-face te netwerken. Nu persoonlijk contact weer mogelijk is, zij het met inachtneming van de geldende regels, waarderen we het zeer dat de exposanten ons blijven steunen. De helft van de terugval in het aantal deelnemers komt vanwege reisbeperkingen vanuit China.”

“We hebben veel vertrouwen in de vaccinatiecijfers van de meest belangrijke landen van deelnemers en bezoekers. Zelfs wanneer een 2G regel van alleen toegang na vaccinatie of genezing van kracht wordt in de komende periode zal een aanzienlijk aandeel van deelnemers en bezoekers van buiten Duitsland naar de beurs komen, zo is onze verwachting. We hebben ons internationale netwerk nagevraagd en zij bevestigen ons vermoeden,” aldus Ferger. Men spreekt in Frankfurt zelfs over 99 procent volledige vaccinatie bij de deelnemers aan Ambiente en de beurzen Christmasworld, Creativeworld en Paperworld, naar aanleiding van een onderzoek onder deelnemers gehouden door het internationale salesnetwerk van Messe Frankfurt.

De meeste deelnemers en bezoekers uit de top tien van landen zoals de Italianen, Fransen, Nederlanders, Britten, Spanjaarden, Turken, Amerikanen en Japanners, zijn volledig gevaccineerd met door de EU erkende vaccins. Dit geldt ook voor de overige 40 landen uit de top 50. Want B2B bezoekers weten dat ze volledig gevaccineerd moeten zijn om Duitsland binnen te komen en hebben, als ze van buiten de EU komen, al visa aangevraagd en hotelkamers en vluchten geboekt, zo weet de organisatie inmiddels via hun internationale netwerk van beursvertegenwoordigers. Ferger: “Dit verheugt ons zeer. We gaan dus uit van een veilige en een succesvolle beurs.”

De regels van de deelstaat Hessen en het Robert Koch Instituut (RIVM van Duitsland) gelden, waarondervolop frisse lucht in de hallen, breed opgezette gangpaden en entrees voor het houden van afstand, speciale catering en verplicht dragen van een kapje over neus en mond.

Meer informatie over veiligheid en reinheid tijdens de beurs: ambiente.messefrankfurt.com/hygiene