Eerder deze week werd bekend dat Gasse Wonen in Mijdrecht is overgenomen door Van Waay Interieurs in Benthuizen. Hierbij de toelichting van Anne Gasse over deze beslissing.

“Ik begon 27 jaar geleden en heb mijn bedrijf vol enthousiasme en energie opgebouwd tot wat het nu is. Toch besefte ik jaren geleden al dat ik niet alleen mijn actieve ondernemingsperiode goed moest managen, maar óók de afbouwfase. Want vaak gaan ondernemers in al hun enthousiasme te lang door en willen zij – wanneer het hen eigenlijk al teveel is geworden – op stel en sprong van de onderneming af. Het is dan een last voor hen geworden, waardoor ze er misschien niet uitkrijgen wat ze erin hebben gestopt, zowel financieel als mentaal.”

“Ik heb het afscheid nemen van mijn bedrijf zorgvuldig gepland, juist omdat ik zoveel voorbeelden heb gezien van hoe het eigenlijk niet moet. Een mens is tot de leeftijd van zo’n 50 jaar volop bezig met het vergaren van kennis, ervaring en wijsheid. Maar ineens zit je bij de dokter die vraagt: gaat het nog wel goed met je? Ik ben nu bijna 57 jaar en voel dat ik niet met evenveel energie kan doen wat ik altijd deed voor mijn bedrijf: marketing, personeelsbeleid, IT, onderhoud van gebouw, interieur en voorraad. Het is een groot bedrijf met veel vierkante meters en een mooie omzet. Ik heb dus bijtijds bedacht: hoe lang kan ik nog doorgaan?”

“Mijn kinderen en werknemers heb ik uiteraard eerst gevraagd of zij interesse in overname hadden. Toen dat niet het geval bleek, heb ik het te koop gezet en in Corné van Waay de perfecte overnamekandidaat gevonden. Hij is jonger dan ik en heeft kinderen die wellicht aan deze winkel leiding gaan geven. We kennen elkaar goed, we lijken op elkaar in hoe we zakendoen en met onze medewerkers omgaan. We zijn allebei geen rouwdouwers die werken vanuit altijd korting geven en onze teams daarmee onder druk zetten. Van Waay is een familiebedrijf met een lange adem en daar zijn er steeds minder van. Er is een lange termijnstrategie en die heb ik ook altijd gehad. Voor Corné is deze winkel ook een mooie aanvulling op wat hij al heeft. Voor mijn team is hij een prima werkgever. Ik verwacht over een paar jaar te kunnen terugkijken op dit moment en te zeggen: een prima beslissing, hij heeft er iets moois van gemaakt.”

“Stilzitten is niets voor mij. Ik heb altijd gewerkt en van lange tijd nietsdoen word ik niet vrolijk. Mensen zijn ook gebouwd om bezig te zijn. Ik heb altijd zelf gezorgd voor de content voor mijn websites en Sociale Media: uitvoerige productomschrijvingen, unieke foto’s en tegenwoordig ook veel filmpjes. Ik had hier altijd veel plezier in en – omdat de content uniek was – ook veel succes mee. Ik wil dit nu voor een compact aantal andere winkels verzorgen onder de naam AnneGasse.www: web content voor winkels in de woonbranche. Er zijn voldoende ondernemers in deze branche die niet toekomen aan het maken van content voor hun kanalen: ik heb de contacten, de ervaring en de kennis in huis. Bovendien blijf ik op deze manier betrokken bij de branche waar ik het meeste mee heb.”

“Tot slot zou ik andere ondernemers nog deze tip willen meegeven: onderneem met passie, energie en creativiteit. Maar denk óók tijdig na wanneer je met de zaak gaat stoppen. Plan het van tevoren en laat je niet overvallen door het moment dat je niet meer verder kunt.”