Op INSIDE/INSIDE, het nieuwe centrale online platform waarop informatie (volgens de initiatiefnemers van INSIDE/INSIDE) objectief inzichtelijk is, kan de gebruiker zien hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is.

Gebruikers zoals interieurarchitecten, facilitair medewerkers, ontwikkelaars en consumenten selecteren interieurproducten- en materialen. Vervolgens kunnen zij detailinformatie lezen, een moodboard creëren én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken.

De gebruiker selecteert de aantallen of m2 producten en materialen en voegt dit toe aan de favorietenlijst (winkelmandje). Vervolgens kan er worden “afgerekend” op milieu impact. In één overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en door welke onderdelen dit wordt beïnvloed.

Gebruikers besparen hiermee tijd en geld, omdat het verzamelen van informatie een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast hebben zij toegang tot betrouwbare informatie die onafhankelijk getoetst is. De output van het platform kan onder andere worden gebruikt in aanbestedingen en voor certificeringen.

Initiatiefnemers van deze tool zijn Dutch Green Building Councill, NBE en Ex Interiors. Het project wordt ondersteund door Baars & Bloemhoff, Gispen, DSM, Interface, Drentea/Vepa en Maiburg.