Hans Lensvelt (inmiddels voormalig CEO van Lensvelt) en Fabio Novembre (architect en designer) zijn al meer dan 20 jaar bevriend. Maar pas in 2019 kwam het tot een samenwerking tussen de twee met de bank New Balance. Nu is er de opvolger die geen Newer Balance heet maar gewoon Balance. De balans is eindelijk gevonden.

Waar de New Balance afliep naar links of naar rechts, met een scheve zitting, ongelijke poten en een schuin aflopende rug, is de Balance een bank waar alles gewoon in evenwicht is. Dit is een modulair systeem van sofa elementen dat in ieder formaat en in iedere afmeting kan worden geleverd. ideaal voor ruimten met ongebruikelijk grote afmetingen of met een bijzondere indeling. Fauteuils, twee- of driezits banken en zelfs kamerbrede varianten van muur tot muur zijn mogelijk.

De Balance kan dus in iedere configuratie worden geplaatst. Met of zonder armleuning(en), meerdere elementen aan elkaar gekoppeld zoals een lounger, een rugleuning zodat mensen met de ruggen naar elkaar toe zitten. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd. Dit geldt ook voor de stoffering en de kleuren van de Balance.